ΝΑΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Να το ξεκαθαρίσουμε. Ο σύριζας δεν είναι ‘’αρχηγικό’’ κόμμα, όπως το χαρακτηρίζουν οι αντίπαλοι του από αριστερά. Είναι ‘’προσωπικό’’ κόμμα. Υπάρχει διαφορά.

Αρχηγικό κόμμα λες εκείνο που στηρίζεται στον αρχηγό. Βεβαίως δεν υπάρχει κανένας σύριζας χωρίς τον Τσίπρα. Αυτός, όμως, δεν είναι αρχηγός. Δεν είναι ηγετικός. Απλά κάνει γκελ ο μπροστινός του και γι΄ αυτό έχει κάνει Ι.Χ. το κόμμα. Προσωπικό κόμμα.

Δεν είναι Παπανδρέου, ο κανονικός Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας. Αμμόλοφος είναι σε σύγκριση με τα Ιμαλάια του Ανδρέα. Του χαρισματικού Αντρέα, ο οποίος λόγω του μαγνητισμού του έγινε πρωθυπουργός. Ο Τσίπρας δεν έγινε, οι συνθήκες τον έκαναν πρωθυπουργό.

Ούτε συγκρίνεται ο Τσίπρας με τον Καραμανλή, τον κανονικό Καραμανλή. Δεν μπαίνει καν τέτοια σύγκριση. Βαρύ πράμα ο ‘’εθνάρχης’’. Άλλο μέγεθος.

Ο Τσίπρας βρήκε πόρτα ανοικτή και οι ξένοι του είπαν ‘’Πέρασε’’. Ουδείς άλλος στην Ιστορία πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο ‘’συνεργάσιμος’’ με τους ξένους. Και για να τα λέμε όλα περισσότερο yes men, και από τον… αρχηγό τους, ήταν οι βουλευτές του Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΗΣ