ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ...

 

Κομπίνες με τα φάρμακα. Χοντρές και συστηματικές απάτες στις πιο σκληρές ημέρες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Και το σκάνδαλο Novartis εξελίχθηκε σε σκανδαλολογία. Ποιος είναι για κρέμασμα; Εδώ σε θέλω. Η κομματική πλευρά που ''χρεώθηκε'' το σκάνδαλο ή η άλλη που το ΄΄κατήγγειλε''. Δεν το συζητάμε πως διαπιστώθηκε ότι το 2012 και το 2013 γιατροί γράφανε συνταγές για φάρμακα σε νεκρούς. Κι σε ζωντανούς, όμως εν αγνοία τους. Της πουτάνας το μαγκάλι.

Ο κλέψας του κλέψαντος. Γιατροί, φαρμακοποιοί, κλινικές, και ποιοι άλλοι στο κόλπο. Και σκέπτεσαι. Μήπως, ρε, πρέπει να γίνουμε Ιράν; Ακόμα και να αλλάξουμε θρήσκευμα, και να γράψουμε τους νόμους τους ευρωπαϊκούς. Δηλαδή;

Έκλεψες; Σου κόβω το χέρι, διότι έτσι το θέλει ο Μωάμεθ. Η σαρία, ο θρησκευτικός νόμος του Ισλάμ. Έστησες κομπίνα και ξέσκισες το ταμείο μου, με συνέπεια να μειωθεί η σύνταξή μου. Σε στέλνω στην κρεμάλα. Και δεν το αποφασίζω εγώ. Όχι. Σύμφωνα με το νόμο. Αυτό προβλέπει ο νόμος.

Δεν λέω αέρα πατέρα κουβέντες. Είχε πέσει πείνα στην Ελλάδα. Υπέφερε ο κοσμάκης. Και κάποιοι, πιο πονηροί, τα αρπάζανε έτσι κι αλλοιώς. Και πώς τους αντιμετωπίζουν; Εγώ ξέρω ότι εν καιρώ πολέμου οι ποινές δεν είναι ίδιες όπως εν καιρώ ειρήνης. Άλλο πάνε καλά τα οικονομικά, άλλο τρώμε τις σάρκες μας.

Δεν πάει μια ημέρα φυλακή π.χ. αν κλέψεις το γεμάτο ταμείο, και μια μέρα φυλακή αν αδειάσεις το άδειο ταμείο.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;