ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ, ΩΡΕ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!

 

Ερώτημα αφελούς. Και για να συνεννοηθούμε από την αρχή, ο αφελής είμαι εγώ. Ρωτάω, λοιπόν, η αφελής, πιο σωστά η αφελέστατη αφεντομουτσουνάρα μου, αν στην πουτάνα την Αγγλία υπαρχει δικτατορία. Αν στην πουτάνα την πλανηταρχία, στις ΗΠΑ, έχει γίνει χούντα στρατιωτική.

Η απάντηση είναι πως δεν είμαι αφελής μόνο, αλλά και άχετος. Δεν ξέρω τι μου γίνεται. Ζω εκτός τόπου και χρόνου. Και κατόπιν τούτου είμαι ανάξιος απάντησης. Γιατί σε ανόητες ερωτήσεις, μάλιστα αφελών, ποιο νόημα έχει η απάντηση; Ουδείς σοβαρός θα ικανοποιήσει τέτοιο γελοίο ερώτημα.

Είστε όλοι γελοίοι αν θαρρείτε πως υπάρχει... δημοκρατία σήμερα. Είστε μαλάκες με περικεφαλαία, αν υπολογίζετε ως δημοκρατικό πολίτευμα την Αμερική του Τραμπ, την Ρωσία του Πούτιν, την Γαλλία του Μακρόν σήμερα, κάποιου άλλου χθες, αύριο.

Μου τα έχουν σπάσει, όλο το σύμπαν της πολιτικής καιδημοκρατικής σκηνής, μου τα ζαλίζει μέρες τώρα γιατί, λέει, αυτός ο φαιδρός Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε τούτο και το άλλο. Ένας άνθρωπος, δηλαδή, μόνο ένας κάθισε στο τιμόνι μιας χώρας και την κουμαντάρει όπως του κάνει κέφι. Αυτό, ωρέ, καραγκιόζηδες, είναι δημοκρατία; Ένας μαλάκας, ο Τραμπ σήμερα, αύριο κάποιος περισσότερο ή λιγώτερο ανώμαλος, πάντως ένας, να αποφασίζει.

Αυτό είπε ο Τραμπ. Αυτό σκέπτεται. Αυτό θα κάνει. Αυτό το μέτρο πήρε. Χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσει κανέναν άλλον. Ο κάθε κυβερνήτης, πρόεδρος ή πρωθυπθργός, μικρής ή μεγάλης χώρας.

Πιάσε παράδειγμα την Ελλάδα. Τη δημοκρατική Ελλάδα. Σήμερα κάποιος Μητσοτάκης, χθες κάποιος Τσίπρας, αύριο κάποιος άλλος, είναι ο και γαμάω. Μόνος του. Αυτός αποφασίζει για όλα. Ποιοιυς υπουργούς θα διορίσει. Ποιους θα αντικαταστήσει. Πότε θα προκηρύξει πρόωρα τις εκλογές. Ποια θα είναι η διοίκηση της αστυνομίας. Της δικαιοσύνης. Των ενόπλων δυνάμεων. Αν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος, και όποιος άλλος νόμος, για παιδεία, υγεία, για οτιδήποτε.

Ρε, καπετάν μαλάκες, αυτό είναι η δημοκρατια;

Διαβάστε ακόμα:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΚΟΣ ΓΚΟΜΕΝΟΣ