ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΤΑ ΜΑΤ

 

Κανένα σοβαρό κράτος δεν ανέχεται κανένα γκέτο. Εκτός κι αν υπάρχουν λόγοι που εξυπηρετούν το κράτος. Γι' αυτό δεν πλησιάζει η αστυνομία π.χ. σε γειτονιές και περιοχές με οργανωμένη εγκληματικότητα ή αντικοινωνικότητα, στο Ζεφύρι, στα Εξάρχεια. Σκόπιμα κάνει το κορόιδο το κράτος όταν κάνουν καταλήψεις κτηρίων πρόσφυγες, μετανάστες.

Σκόπιμα; Βεβαίως! Για να χρεώνει στην αντιπολίτευση ότι βρίσκεται πίσω από την κοινωνική παραβατικότητα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε εκκαθαρίσεις. Και στο πρόγραμμα είναι να βγουν τα χτένια να διώξουν τις ψείρες στα Εξάρχεια. Αμήν και πότε. Θυμάμαι την περίπτωση της κρατικής τηλεόρασης. Εργαζόμενοι, λέει, της ΕΡΤ, όταν η κυβέρνηση είχε τραβήξει τα καλώδια, έπιασαν τα πόστα στο κτήριο. Και, τελικά, και καθυστερημένα, επενέβησαν άγρια μεσάνυχτα τα ΜΑΤ να επιβάλλουν την τάξη. Που δεν την επέβαλαν, διότι με τους οπλισμένους μπάτσους δεν καθαρίζεις τη μπουγάδα.

Υπ' όψιν, ότι στη δημοκρατία δεν παίζει μπάλα μονάχα η κυβέρνηση. Παίζουν και τα κόμματα, και οι συνδικαλιστές. Δεν λες αυτό το κράτος είναι για ροχάλες και για μούντζες, άρα βγάζεις στην απ’ έξω αντιπολίτευση, κόμματα, ΜΜΕ, την κόσμο όλο. Λάθος. Όλοι σ’ ένα καζάνι βράζουν, όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Έστω και μόνο με την ανοχή τους..

Ο σύριζας έλεγε λέει να δοθεί νταηλήκι το τάδε ιδιωτικό ξενοδοχείο στους κυνηγημένους πρόσφυγες, το κτήριο της ΕΡΤ στους εργαζόμενους κλπ. Αν οι εργαζόμενοι στα κρατικά κανάλια ή όποιοι άλλοι θέλουν να κάνουν τηλεόραση, να προχωρήσουν με τα δικά τους λεφτά, όχι τα δικά μου, δηλαδή όχι με κεφάλαια του δημοσίου.

Το κτήριο είναι δικό μου, όχι του σύριζα, όχι άλλου κόμματος, ούτε των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Μην τρελαθούμε εντελώς. Ο σύριζας και κάθε κόμμα νομιμοποιείται να εκπροσωπεί εργαζόμενους, όχι το σύνολο του λαού που υποτίθεται τον εκπροσωπεί η κυβέρνηση. Νόμιμα η όποια κυβέρνηση να αποφασίσει, αν αποφασίσει, να παραχωρήσει τα νοσοκομεία στους γιατρούς και νοσοκόμες, τα υπουργεία στους εργαζόμενους σ’ αυτά, τα σχολεία στους εκπαιδευτικούς, τα δικαστήρια στους δικαστικούς. Νόμιμα, όχι νταηλήδικα. Να βγει απ’ έξω το κράτος. Το κουμάντο να κάνουν οι εργαζόμενοι. Να διαλυθούμε για τα καλά.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ