ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

 

Σα να είσαι στο σινεμά και παρακολουθείς ταινία χολυγουντιανή. Πολεμικό έργο με δόσεις θρίλερ. Τελικά, θα την κάνει στην Συρία τη μπούκα η Τουρκία ή όχι; Δεν είναι σίγουρο, τι διάολο θρίλερ στήνουμε, αν ο θεατής είναι σίγουρος για την εξέλιξη του ματς;

Εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ το ξεκαθάρισε, ότι ο Ερντογάν θα κάνει την εισβολή στην Βόρεια Συρία. Και πως το ξέρουν οι ΗΠΑ; Είναι αδύνατον να ξεκινήσει τσαμπουκά εκτός συνόρων χώρα του ΝΑΤΟ χωρίς την άδεια της Αμερικής. Άρα, για να προαναγγέλνει την τούρκικη εισβολή, αυτή θα γίνει. Δεν το ξέρεις!

Είπαμε, το έργο είναι και θρίλερ. Στρατιωτικά η Τουρκία είναι πανέτοιμη για το ντού, δεν κρατιέται με τίποτα ο Ερντογάν, μάλιστα και για να δείξει πως δεν χωρατεύει στο Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσει τα... δίκαια του. Δεν ξέρεις πότε κι αν τελικά θα γίνει η δουλειά. Πιθανόν, να παίζεται παιχνίδι απειλής, εκβιασμού, τρομοκρατίας.

Οι ΗΠΑ του Τραμπ σήμερα, χθες του Ομπάμα και του Μπους, έχουν συμπεριφορά πλανηταρχίας. Υπηρετούν το διεθνές... δίκαιο. Τα μαζεύει η Αμερική στη συγκεκριμένη περίπτωση και αποχωρεί διότι δεν θέλει να... εμπλακεί. Τη δουλειά ανέλαβε ο Ερντογάν, με ποιους όρους θα φανεί στο μέλλον. Φως φανάρι ότι έγινε συμφωνία στο νταραβέρι Τραμπ και Ερντογάν. Επειδή η Αμερική είναι φίλη με την Τουρκία, περισσότερο απ' όσο είναι με την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ, Ο ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!