ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

 

Στη σέντρα βγήκαν πάλι οι φοιτητές. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι αναφερόμαστε στους ''οργανωμένους'' φοιτητές. Άλλο η ομάδα, η ΠΑΕ, άλλο η Θύρα 7 και 13. Μην τα μπερδεύουμε. Διαφορετικό μαγαζί η ΑΕΚ, άλλο κόλπο η Ορίτζιναλ. Να ξέρουμε τι λέμε. Να διαβάζουμε ''πολιτικά'' τους τσαμπουκάδες των επαγγελματιών φοιτητών, οι οποίοι δουλεύουν για πάρτη τους, όχι για το κόμμα.

Είπαμε. Άλλη η ΠΑΕ του Μαρινάκη και του Μελισσανίδη, του Αλαφούζου και του Σαββίδη, άλλο το οπαδικό κίνημα, το ανεξάρτητο και αναρχοαυτόνομο, της εξέδρας, το οποίο βέβαια στο όνομα της παοκάρας, της αεκάρας, της ηρακλάρας, της πανιωνάρας θα κάνει το δικό του παιχνίδι.

Κανένας μεγαλομέτοχος δεν αισθάνεται σιγουριά με τους οργανωμένους. Σήμερα τα παιδιά κάνουν τουμπεκί π.χ. στην άλφα και την βήτα ΠΑΕ, αλλά όταν η ομαδάρα δεν πάει καλά θα ξεφωνήσουν το αφεντικό. Όπως έχουν κάνει στο παρελθόν στον Σαββίδη ή τον Μαρινάκη.

Έτσι και οι φοιτητές. Οι εξ ορισμού αντικαθεστωτικοί, στην πραγματικότητα αριστερόστροφων και των προσκείμενων στα δεξιά κόμματα φοιτητικών παρατάξεων.

Δεν παίρνουμε γραμμή από τα κόμματα οι φοιτητές. Οι ''αρχηγοί'' των μάχιμων φοιτητών, οι συνδικαλιστές, οι ''πολιτικοποιημένο'' φοιτητές κάνουν την προπόνηση τους, διότι έχουν προοπτική να γίνουν αύριο βουλευτές και υπουργοί. Να πουν στον ελληνικό λαό το γνωστό παραμύθι, ότι θέλουν την... αλλαγή. Στα ίδια πατήματα, όπως οι προηγούμενοι σωτήρες.

Το Πολυτεχνείο έδειξε το δρόμο. Στα πανεπιστήμια το γήπεδο προσφέρεται για να αναδείξει την κλάση του ο φοιτητής που φιλοδοξεί να εμπλακεί στην πολιτική. Το Πολυτεχνείο Ζει, αυτό οδηγεί τους φοιτητές εκείνους που δεν σκέπτονται την επιστημονική καριέρα αλλά να διαπρέψουν σαν κομματικά στελέχη, να πάρουν πόστα στη χώρα, δήμαρχοι, υπουργοί, περιφερειάρχες..

Τέρμα και τελείωσε. Τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα για κάποιους συνειδητούς αληταράδες, χειρώτεροι και από τα χουλιγκάνια των γηπέδων, αποτελούν φυτώρια για να αναδείξουν τις ικανότητες τους με τραμπουκισμούς και να πάρουν πόντους στην ιεραρχία του κόμματος.

Εκεί έφθασε το έργο. Ο κόσμος έχει τις πιο φρικτές εντυπώσεις για τους πολιτικούς και οι ανώτερες σχολές που λειτουργούν από την τσέπη των φορολογούμενων, να εκτρέφουν τους αυριανούς αστέρες της κομματικοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ