ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ VAR ΓΙΑ ΤΟ... ΑΣΥΛΟ

 
Κατ΄ αρχήν είναι καραξεφτύλα να ασχολούνται τα κόμματα με το... άσυλο το πανεπιστημιακό. Να ξέρουμε Τι λέμε. Τι κάνουμε. Δεν φέρνει φράγκα στο κράτος, διότι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει, αν ισχύει ή όχι το άσυλο. Εκεί είμαστε, κύριοι μαλάκες. Πως θα γαζώσουμε τη δουλειά για να αρχίσει να φορτώνεται το δημόσιο ταμείο. Διαφορετικά πως θα πάρουμε τα ψιλά που μας τσεκουρέψανε; Μισθούς, συντάξεις, και να μειωθούν οι φόροι. 
Στα λόγια θα μείνουμε πάλι, για μια φορά ακόμα, αν το κράτος δεν κονομάει. Αντιληπτό; Και για να κονομάει, είναι εντελώς άσχετο το να ισχύει ή όχι το άσυλο. 
Υποτίθεται πως για να πάει μπροστά το κράτος ποντάρει στα κόμματα. Σ' αυτό με ρόλο κυβερνητικό, και στα άλλα με ρόλο αντιπολετευτικό- όχι αντικυβερνητικό. Μπουρδέλο δημοκρατία έχεις αν τα κόμματα εκτός κυβερνήσεως δεν κάνουν αντιπολίτευση, αλλά τυφλά συμπεριφέρονται αντικυβερνητικά. Και αντικυβερνητικά σημαίνει αντιδημοκρατικά. 
Άμα με το καλό γίνουμε κυβέρνηση, είπε προεκλογικά η ΝΔ, θα καταργήσουμε το άσυλο. Γι' αυτό και εκείνο το λόγο. Με ποια, λοιπόν, πολιτική λογική αντιδρούν χουλιγκάνικα όσοι είναι υπέρ της διατήρησης του ασύλου; Με τη λογική του φασισμού. Της κατάργησης της δημοκρατίας. Να μην αποφασίζει η εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά η μειοψηφία. Και νταηλήδικα. Με βία. Και να κατηγορούν την αστυνομία όταν ενεργεί υπέρ της πλειοψηφίας. Ο ορισμός του φασισμού. 
Επί της ουσίας. Λέμε, ότι - υποτίθεται - ποντάρουμε στο πολιτικό προσωπικό, το οποίο αμείβεται από το κράτος, να μας ξελασπώσει. Δεν δουλεύουν τζάμπα κόμματα και βουλευτές. Και τι γίνεται; Στήνεται σκηνικό, χουλιγκάνικου τίπου, με συγκρούσεις φανατικών οπαδών και μπάτσων διότι η κουφάλα ο διαιτητής μας έσφαξε, ούτε το VAR έλαβε υπ' όψιν του ο πουλημένος. 
Τα πιάσαμε τα λεφτά μας.