ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ...

 

Τρώγεται με τα νύχια του και τις τρίχες στον πισινό του. Ολοφάνερο αυτό. Δεν περνάει μέρα χωρίς ο Τούρκος να κάνει μια κίνηση, να δείξει πως είναι πανέτοιμος να δαγκώσει, άμα λάχει να 'ούμε και να αρπάξει νταηλήδικα ό,τι του... ανήκει, διότι έχει... υποχρέωση να προστατέψει τα συμφέροντα της χώρας του. Έχουμε μπλέξει, πάντα είμασταν μπλεγμένοι με τον Τούρκο, αλλά είναι η πρώτη φορά μετά το 1821 που ο απέναντι το παρατραβάει τόσο χοντρά. Και με την ευκαιρία των διεκδικήσεων του σε ξένες θάλασσες κάνει φόρα πατρίδα επίδειξη δύναμης και προσωπικού τσαμπουκά στον πλανήτη όλο.

Ερνογάν είναι το όνομα του, σα να λέει ''Μέγας Ναπολέων'' και ''Αλέξανδρος ο Μέγας''.

Η Τουρκία είμαι, σα να λέει ''Η Κίνα είμαι'', η Ρωσία, οι ΗΠΑ...

Έχει παραβρωμίσει η δουλειά. Να κάνει πίσω ο Τούρκος, είναι απίθανο. Να αναδιπλωθεί, να κρυφτεί στην τρύπα του, όση είναι αυτή και αφού καβατζαριστεί να επανέλθει μετά από δυο-τρία χρόνια όταν θα έχει ξεκαθαριστεί ο λογαριασμός. Ποια θα 'ναι η κονόμα της Ελλάδος από το πετρέλαιο.

Από την άλλη, δεν το παίρνει σήμερα να τραβήξει το γιαταγάνι, να μπουκάρει αλά Τζέκις Χαν, να θυμηθεί την καταγωγή του. Έτσι κινείται ''διπλωματικά'', με γκαγκστερική τακτική, με στόχο να διεθνοποιήσει το ζήτημα, να κάτσει στο τραπέζι των ''συζητήσεων'' και ό,τι κάνει παντελόνι. Η Ελλάδα τι κάνει;

Κανείς δεν ξέρει, μάλλον τι κάνει η Ελλάδα, απ' αυτά που δεν λέγονται. Αυτό είναι. Τι τι κάνει, όχι το τι παρλάρει η Ελλάδα για τη βρωμοδουλειά του γείτονα. Κι όταν λέμε ''τι κάνει'' η Ελλάδα δεν εννοούμε αυτά τα γνωστά, την όποια κινητικότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής. Το ζητούμενο είναι τι ''κάνει'' η χώρα μας προκειμένου να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ, ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ...