ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΜΠ, ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

 

Βρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Καραγκιόζης είναι ο άνθρωπος, όμως δεν τρέχει κάστανο όσα μπινελήκια του σέρνουν, ας του αξίζουν όλα. Πλανηταρχία είναι και δεν μειώνεται ούτε χιλιοστό επειδή έχει πρόεδρο έναν φιγουρατζή, έναν να τον φτύνεις. Πήρε χαμπάρι; Οι ΗΠΑ είναι υπεράνω του κάθε εκλεγμένου προέδρου. Πήρες χαμπάρι; Το στάτους των ΗΠΑ είναι ακλόνητο, αντέχει και με σαχλαμάρα πρόεδρο. Πήρες χαμπάρι; Ό,τι θέλει κάνει ο πρόεδρος και λογαριασμό δεν έχει να δώσει σε κανένα, αλλά και στη πιο χοντρή γκέλα να υποπέσει, δεν θίγει την πλανηταρχία. Πήρε χαμπάρι;

Ο Τραμπ παρέλαβε το μαγαζί από τον Ομπάμα. Ποιος το περίμενε; Αράπης πρόεδρος στο πρώτο μαγαζί γωνία οπλοστάσιο, αυτός που όταν γεννήθηκε δούλευαν ακόμα οι φυλετικές διακρίσεις. Τι έγινε; Τίποτα δεν έγινε. Η ζωή συνεχίζεται, αυτό έγινε…, και πορεύεται κατά πως την ορίζει το ΝΑΤΟ.

Κάποιοι είχαν προφητεύσει ότι θα πέσει πολύ γέλιο με τον Ομπάμα. Και χοντρό κλάμα. Τοιαύτα σκηνικά θα προκύψουν μάλιστα λίαν συντόμως, κι ένα κάρο διανοούμενοι και πολιτικοί αναλυτές είχαν πλακώσει άχρηστη φαιά ουσία για να δικαιολογήσουν και να εξηγήσουν τη Μεγάλη Απογοήτευση. Την εκλογή του κανονικού νέγρου. Και από κοντά, από την άλλη είχαν πάρει σειρά τραγουδιστοποιητάδες στο δικό τους παραμύθι, ότι ο κόσμος θα... αλλάξει με τον μαυρούκο Ομπάμα, τον απόγονο της Καλύβας του μπάρμπα Θωμά, και ετοιμαστείτε να γιορτάσετε την πραγματοποίηση των σπασμένων ονείρων και των χαμένων ελπίδων.
Μαλακίες. Χοντρομαλακίας το ανάγνωσμα.
Τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο στον πλανήτη έχει το παραμύθι. Η αλήθεια είναι γυμνή, είναι ωμή, είναι αυστηρή, γι' αυτό αντιμετωπίζεται σαν εχθρός. Θρησκείες και ιδεολογίες, κυβερνήσεις και κόμματα θα σβήσουν από το χάρτη αν πουν την αλήθεια. .

Δημοκρατία είναι οι ΗΠΑ, όχι μια τριτοκοσμική χώρα, μια πρώην ανατολικοευρωπαϊκή, μια νοτιοαμερικάνικη δικτατορία. Με προεκλογικές φανφάρες και με την κάλπη ο κόσμος έδειξε προτίμηση στον Ομπάμα και στον Τραμπ. Το σύστημα υπερασπίστηκε το παλληκάρι, λέω για τον σύζυγο της Μισέλ, το κατεστημένο υπηρέτησε. Δεν έγινε αρνητής της πλανηταρχίας, ούτε μπροστινός αντάρτικου, ταγμένος σε ρήξεις και ανατροπές.

Θες αλήθεια; Η δημοκρατία είναι και γαμώ ισχυρώτερη της δικτατορίας. Επειδή δεν είναι δημοκρατία, ούτε δικτατορία. Κι όσο περισσότερο αυξημένο είναι το μέγεθος μιας χώρας τόσο η δημοκρατία της είναι ακλόνητη. Και πιο σκληροριζωμένη.

Ομιλούμεν για τις ΗΠΑ, τουτέστιν αυτοκρατορία που διακονεί τον ιμπεριαλισμό, και στηρίζεται και θρέφεται με τον επεκτατισμό. Μην ασχολείστε με τον όποιον Τραμπ, το ζητούμενο είναι πόσο ζυγίζει ο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, αύριο Τρίτη στις 9 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, θα συναντηθεί με τον Αμερικάνο πρόεδρο, όχι με τον Ντόναλντ Τραμπ. Να ξέρουμε τι μας γίνεται. Όλα τα παραισθησιόγονα που αμολάνε για τον Τραμπ, γιατί έκανε τούτη και την άλλη γκέλα, δεν κρύβουν την πραγματικότητα. Αυτός ο φανφαρόνος Ντόναλντ, ακριβώς γιατί είναι ΗΠΑ, είναι σε θέση να βάλει στη θέση του, κι ακόμα πιο πίσω, τον Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΜΠ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ