ΤΣΙΠΡΑΣ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο... ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ;

 

Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδος, συνάντηση με τον πρόεδρο της πλανηταρχίας Τραμπ Ντόναλντ. Έσκασε μύτη ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας Αλέξης (στη φώτο, με τον Τραμπ) και μας είπε ''Φιάσκο το ταξίδι στην Αμερική του Μητσοτάκη, αποτυχία πλήρης''. Ήταν ποτέ δυνατόν να πει ο συριζαίος ''Μπράβο στον αντικαταστάτη μου, τα πήγε περίφημα στην Ουώσιγκτον''; Πριν δώσω την απάντηση στο ερώτημα, να υπενθυμίσω ότι ο σύριζας, και το κάθε κόμμα, κυκλοφορεί στην πιάτσα με λεφτά του δημοσίου, δηλαδή των φορολογούμένων.

Ο μεν σύριζας είπε νούλα τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τραμπ, σχετικά με τα ελληνικά συμφέροντα. Ο δε Μητσοτάκης Κυριάκος μας είπε ''Πήγαμε καλά, είμαι ευχαριστημένος, διότι έδειξε κατανόηση ο Αμερικάνος πρόεδρος''. Ερώτημα πάλι, ήταν ποτέ δυνατόν ο Μητσοτάκης να πει ''Δεν κατάφερα αυτά που στόχευα, ο Θεός να βάλει το χέρι του, αν ο Ερντογάν πατήσει τα κουμπιά;...''. Και η κυβέρνηση, μέχρι τις πορτοκαλάδες τους, πληρώνεται από το δημόσιο.

Υποτίθεται πως οι πολιτικοί, υπουργοί και της αντιπολίτευσης οι αξιωματικοί, αμείβονται όχι με λεφτά που κερδίζουν, αλλά με πάγια έξοδα που τους επιχορηγεί το δημόσιο. Για ποιο λόγο; Ασφαλώς όχι να μας λένε ψέματα. Παραμύθια. Μπαρούφες. Όχι να μας κοροϊδεύουν. Εκτός κι αν είναι απατεώνες. Και έχουν ''νομιμοποιήσει'' την απάτη.

Μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αμερικάνο τραμπ-αρίφα, θέλω να ξέρω, και αυτό είναι μια λογική απαίτηση, αν ο κίνδυνος της Τουρκίας παραμένει ο ίδιος ή έχει μειωθεί. Σε ποιον να δώσω βάση, στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη. Όταν για το ίδιο ζήτημα μου λένε το ακριβώς αντίθετο, τότε σίγουρα ο ένας με κοροϊδεύει. Με τα λεφτά μου, ε; Μήπως με δουλεύουν και οι δυο. Ούτε αυτό το ξέρω.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΕΓΧΡΩΜΟ ΣΛΙΠΑΚΙ