Η Μενδωνη ειναι υπουργος η μπα;

 

Και μιλάμε για υπουργό Πολιτισμού, όχι ότι κι΄ ό,τι! Μα τι κάνει όλη μέρα; Παίρνει κάμερες και φωτογράφους και πηγαίνει να δει τα έργα που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι;  Σαν υπουργός Πολιτισμού, έχει όραμα, έχει σχέδια ή απλά ζει κι΄ αυτή – επιτέλους - για λίγη δημοσιότητα;

Κυρία υπουργέ, μια και δεν φαίνεται να έχετε σχέδια και όραμα, μια και δεν φαίνεται η κ. Παναγιωταρέα να σας συμβουλεύει σωστά…, εδώ σας έχω μερικές ιδέες για να γεμίσετε τις ώρες σας.

  1. Δημιουργήστε επιτέλους ένα αξιόπιστο φορέα Πνευματικών δικαιωμάτων. Γελάει το σύμπαν με την κατάσταση των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Λένε ότι είμαστε Σομαλία (συγνώμη από την χώρα).
  2. Φτιάξτε μια γαμάτη επιτροπή με ανθρώπους της τέχνης (ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες)– και ανακαινίστε ή δημιουργείστε εξ αρχής Μουσεία. Τα ήδη υπάρχοντα μουσεία μας είναι στην πλειοψηφία τους σαν μεζονέτες νοτίων προαστίων ή στεγάζονται σε κτίρια μίζερα και ακατάλληλα. Η επιτροπή να εγκρίνει τα σχέδια των μουσείων και να επιμεληθεί και του στησίματος των ευρημάτων.
  3. Οι αρχαιολογικοί μας χώροι ζέχνουν. Κοντεύουν να γίνουν σκουπιδότοποι, ή είναι «πεθαμένοι» - άχρηστοι. Ζωντανέψτε όλους τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Κάντε αθλητικούς και θεατρικούς αγώνες μαθητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Φτιάξτε υποδομές. Δώστε τους χώρους για εκδηλώσεις και για οικογενειακά πικ-νικ.
  4. Υπάρχει το χωριό του Disney, το χωριό του Asterix, το χωριό των Vikings, το χωριό του Άη Βασίλη…Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει και το χωριό του…

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr