ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΥΝΕΡΝΗΤΙΚΟ ''ΣΧΕΔΙΟ'' ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

 
Αυτός είναι ένας νέος γύρος στο πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Η ''προσπάθεια'' που υποτίθεται ξεκίνησε η κυβέρνηση δεν είναι καινούργιο έργο στην Ελλάδα. Έχει ξαναπαιχτεί με τον ίδιο τρόπο η ίδια... παράσταση. Με μπροστάρηδες πάλι κυβερνητικούς οι οποίοι δεν... απέτυχαν. Πέτυχαν; Ασφαλώς κι όχι. Δεν απέτυχαν διότι ποτέ δεν επιχείρησαν να βάλουν τα πράγματα στο σωστό λούκι. Απλά ασχολήθηκαν, έστω και με καλές προθέσεις, εντελώς ερασιτεχνικά, πρόχειρα και με την αγωνία μόνο να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ότι έχουν ευαισθησία στο πρόβλημα, ότι δεν αδιαφορούν.
Με μια κουβέντα. Κι αυτός ο νέος γύρος κυβερνητικής παρέμβασης θα πέσει στο κενό. Όπως το λέω. Σα να μην έγινε. 
Τι έπρεπε να γίνει; Συγκεκριμένα πράγματα. Κατ' αρχήν αφήνουν στην απ' έξω FIFA και UEFA. Σε καμιά περίπτωση δεν αγνοούνται οι διεθνείς συνομοσπονδίες, όμως δεν θα τους δώσει κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση αποκατάστασης της αξιοπιστίας στο πρωτάθλημα. Οι Μητσοτακικοί έτρεξαν στην Ελβετία όχι για να ζητήσουν βοήθεια από την υπέρτατη αρχή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά να προλάβουν συνέπειες από το φόβο να είναι υπόλογοι στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου, μετά την αλλαγή νομοθεσίας προκειμένου να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ.
Γιατί να ενδιαφέρονται για την ηθική του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα η FIFA και UEFA περισσότερο από την κυβέρνηση μας; Το ζήτημα, λοιπόν, είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση, κι από την άλλη αν αρχίσουν τις παπαριές οι της αντιπολίτευσης. 
 
Βασικό. Χρειάζεται σχέδιο. Ποιο είναι το πλάνο επιχειρήσεως που έχει μπροστά του ο υπουργός επικρατείας Γεραπετρίτης; Δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος, αξιόλογος κατά τα άλλα, είναι χίλια τα εκατό άσχετος με το χώρο, αλλά και το αντικείμενο, άσε που του έχουν φορτώσει ένα κάρο πράγματα να διαχειριστεί.
 
Περί ποίου θέματος συζητάμε όταν λείπει το σχέδιο δράσης. Και τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν. Να σφυρίζουν σωστά οι διαιτητές; Να μη αλληλοβρίζονται οι μεγαλομέτοχοι. Να μην πλακώνονται με τους μπάτσους οι χούλιγκαν. Όλα αυτά κι άλλα νοσηρά εξαφανίζονται δια μαγείας σε μια μέρα, αρκεί ο εντεταλμένος κυβερνητικός παράγοντας ξέρει τι επιδιώκει να κάνει, και πως θα ενεργήσει.   
Δυστυχώς, και μάλλον όχι τυχαία, ο εν λόγω Γεραπετρίτης κινείται σε δρόμο άσχετο, που δεν οδηγεί πουθενά. Μ' άλλα λόγια οι άνθρωποι κοροϊδεύουν. Συνειδητά.