Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

 

Έπεσε κι αυτό το ερώτημα. Αν ο κορονοϊός είχε σκάσει πριν κάποιους μήνες, όταν ακόμα έπαιζε η κυβέρνηση Σύριζα, ο Τσίπρας θα έκλεινε τις εκκλησίες. Αυτό είναι το θέμα; Γιατί, όχι. Είναι πράγματι θέμα άξιο να συζητηθεί, βέβαια. Επειδή μ' αυτή την κατάρα τον κορονοϊό εύκολα ξεβρακώνονται κάποιες αλήθειες που διαφορετικά κυκλοφορούν μονάχα σα σκιές.

Επί του θέματος. Όχι, κατηγορηματικά όχι, ο προηγούμενος πρωθυπουργός δεν θα τολμούσε να βάλει στην εθνική καραντίνα και τις εκκλησίες. Γιατί το λες αυτό; Πρώτον, διότι όπως απέδειξε στη θητεία του ήταν συντηρητικός, καθόλου συγκρουσιακός, πήγε σ' όλα πάσο. Και, δεύτερον, κουβαλούσε την παραμύθι φούρναρης αριστεροσύνη του. Δηλαδή;

Αν αποφάσιζε ο Τσίπρας να κατεβάσει τα ρολά και στις εκκλησίες, τόσο γρήγορα όπως στα σχολεία, τα γήπεδα, τα καφέ κ.α., όλοι θα έλεγαν πως βρήκε την ευκαιρία ο πρώην κομουνιστής. Ο πρώτος στην Ιστορία πρωθυπουργός που είχε αρνηθεί να ορκιστεί στο ευαγγέλιο, να δώσει όρκο θρησκευτικό.

Ήταν η αρχή και ο Αλέξης μας ήθελε να δείξει ότι είναι το ''κάτι άλλο''. Γιατί στη συνέχεια έγινε τακίμι, το ''δικό μας το παιδί'' για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και όπως στο δημοψήφισμα το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ, έτσι και στη συμφωνία με την Εκκλησία για την ακίνητη περιουσία της, ο Τσίπρας το μόνο που έκανε ήταν να κόψει μισθό στους παπάδες.

Ο Μητσοτάκης είναι δεξιός, άρα δεν έχει τον ίδιο φόβο να τον πουν άθεο, όταν έκλεισε με τη μια τα σούπερμάρκετ της Εκκλησίας. Ο Τσίπρας ως αριστερός, έστω και μπαλαμουτένιος, θα έχανε ψήφους αν έβγαζε την κόκκινη κάρτα στο παπαδαριό.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ