ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Η ΑΓΚΕΛΑ

 

Τα βάζουν με την φουκαριάρα Μέρκελ γιατί η Γερμανία δεν βοηθάει τους αδύναμους της Ευρώπης. Ποια είναι η Μέρκελ, για να κάνουμε ταμείο; Η κυρία τίποτα. Από το 2005 καγκελάριος στην πατρίδα της, αλλά εκλεγμένη. Άρα δεν είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις τέτοιες, ακόμα και θετικές για την Γερμανία, αν κλωτσήσουν οι ψηφοφόροι. Αν οι αποφάσεις της 66χρονης κόρης λουθηριανου παπά κοστίσουν στην ίδια και στο κόμμα της.

Κοπανάει την Ευρώπη, την Ενωμένη Ευρώπη ο κορονοϊός. Κλείνουν επιχειρήσεις, μένουν χωρίς μεροκάματο εκατομμύρια άνθρωποι, η οικονομία πιάνει ύφεση. Όλοι περίμεναν στην πολιτισμένη και δημοκρατική Ευρώπη μια διαφορετική στάση από το ''αφεντικό'' της. Το πιο ισχυρό οικονομικά μέλος, την Γερμανία.

Και η Γερμανία το παίζει ''Δεν έχω υποχρέωση, δεν φταίω εγώ για τον κορονοίό, κι όσα κονομάμε τα βγάζουμε με τον κόπο μας...'' κι άλλα τέτοια τρελά. Κονομάει τα περισσότερα η Γερμανία, αλλά αν διαλυθούν οι οικονομίες των άλλων χωρών, των μικρών, θα δούμε τους δείκτες της εθνικής οικονομίας των δυο ισχυρωτέρων, Γερμανίας και Γαλλίας (φώτο).

Με ποια άντερα η Άγκελα Μέρκελ να βγει στο μπαλκόνι και να πει στους Γερμανούς: ''Υποχρέωση έχουμε να τσοντάρουμε κάτι από την τσέπη μας για να βοηθήσουμε τους οικονομικά αδύνατους''. Να πει και το άλλο; ''Αν διαλυθεί η Ενωμένη Ευρώπη η ζημιά της Γερμανίας θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ' εκείνη π.χ. της Ελλάδος και της Πορτογαλίας''.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΚΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ