ΑΦΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ... ΜΙΚΡΟΒΙΟ

 

Ένα μικρόβιο. Μικρού βίου οργανισμός. Ένας μικροοργανισμός, που τον πιάνει το μάτι μόνο στο μικροσκόπιο. Και δεν έχει μάτια και γλώσσα, μυαλό και πόδια. Μικρόβιο το είπαν από την αρχαιότητα. Μια ασήμαντη ουσία ζωής. Ε, αυτό το μικρό πράγμα έχει τη δύναμη να σε σακατέψει. Να σου αλλάξει τη ζωή. Να σου στερήσει την ελευθερία κινήσεων. Να σου απαγορεύσει να πλησιάζεις συνάνθρωπο. Να σου κόψει τα πόδια, να μην εργάζεσαι, να μην παράγεις, να μην πας σινεμά, γήπεδο, εκκλησία.

Για ποια πρόοδο μιλάνε; Ποιες σύγχρονες κοινωνίες και κράτη οπλισμένα με την πιο προχωρημένη τεχνολογία. Ένας ιός, ένας μικροοργανισμός, όπως πριν χίλια και δυο χιλιάδες χρόνια, έδειξε τη δύναμη του. Ή μάλλον την αδυναμία της επιστήμης στη διαστημική μας εποχή. Και την αδιαφορία των παραμύθι φούρναρης λαοπρόβλητων δημοκρατιών του πωπού.

Η μεγαλύτερη μεταπολεμικά υγειονομική κρίση στον πλανήτη είναι αυτή που βιώνουμε με τον κορονοϊό. Και, πιθανότατα, να καταγραφεί τελικά και η μεγαλύτερη οικονομική κρίση, λόγω του κορονοϊού. Επειδή τα κράτη συνελήφθησαν απροετοίμαστα ή ανίκανα να αντιμετωπίσουν ένα... μικρόβιο.

Μια διαδήλωση έγινε στην Ισπανία, καπάκι κι ένα ποδοσφαιρικό ματς και η χώρα έχασε τη μπάλα. Κάτι παρόμοιο στην Ιταλία και στην Αγγλία. Έγινε ό,τι έγινε. Γιατί έκαναν το κορόιδο; Δεν ήθελαν να φρενάρουν την οικονομική δραστηριότητα ή σκόπιμα άφησαν ελεύθερο το γήπεδο στο μικρόβιο.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ