Ο GEORGE ΕΜΕΙΝΕ ΞΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟ... ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

 
Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Το 2010, σα σήμερα στις 23 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γνωστοποίησε στους Έλληνες την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο.
ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ της εξεταστικής σε πέντε δηλώσεις. Ουκ έχομεν χρείαν άλλων μαρτύρων. Αρχίζουμε με την πρόβλεψη.
«...Θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και να σας πω ότι η οικονομία της Ελλάδας σύντομα θα καταστραφεί...». Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργός, Χριστούγεννα 2006.
Το σπίτι καίγεται, κάποιοι τραγουδούν.
«Οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης επηρεάζουν και τη χώρα μας, ωστόσο η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση...». Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός, 3 Οκτωβρίου 2008.

Συνεχίζουμε με την επιβεβαίωση.

«...Σε περίπτωση που παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού, το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές. Θα διατυπωθεί τότε η υπόδειξη ότι η λύση του προβλήματος θα πρέπει να επιζητηθεί με προσφυγή στο ΔΝΤ. Θα είναι μια ταπεινωτική εξέλιξη για την Ελλάδα, η πιο καταστροφική κατάληξη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας...». Κώστας Σημίτης, πρώην πρωθυπουργός, 18 Δεκεμβρίου 2008.

Σιγόντο Αλέξης Τσίπρας.

«Να γίνουν άμεσα 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο για να καλυφθούν οι ανάγκες σε υγεία, παιδεία και κοινωνική πρόνοια». Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος Σύριζα, 21 Σεπτεμβρίου 2009.

Βράχια...

«Προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού. Δεν γίνεται σε μια μέρα...». Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Οικονομικών, 15 Φεβρουαρίου 2010.

Κι όμως το πρόβλημα είναι απλό.

«...Το όπλο μας είναι πάνω στο τραπέζι και οι κερδοσκόποι το γνωρίζουν. Έχουμε δίχτυ ασφαλείας...». Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός, 11 Απριλίου 2010.

Μόλις μετά από 12 μέρες τη μούρη κρέας έκανε στους κερδοσκόπους ο George γράφοντας Ιστορία, όταν έδεσε την Ελλάδα χειροπόδαρα στα μνημόνια, που τελικά δεν ήταν ένα, αλλά τρία.
Διαβάστε ακόμα: