Ο ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΕΓΙΝΕ... ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ!

 

Ναπολέων ο μέγας. Για να τον ανεβάσουμε στο βάθρο και να απομυθοποιήσουμε αυτό που λέγεται πολιτική ιδεολογία. Πολιτική ένταξη. Σιγά που θα ξεβρακώσουμε τον ίδιον τον Βοναπάρτη, κι όχι αυτό το πολιτικό κοροϊδιλήκι που παίζει στους αιώνες μ' όλες τις μουσικές μπάντες της λεγομένης και αμετανόητης αριστεράς.

Ο μέγας, λοιπόν, Βοναπάρτης από πολέμιος της βασιλείας αυτοανακηρύχθηκε αυτοκράτορας της Γαλλίας. Και αποδείχθηκε πιο βασιλικός από τους Λουδοβίκες τους εστεμμένους. Ο επαναστάτης Κορσικανός, το πρωτοπαλλήκαρο του αρχιεπαναστάτη Ροβεσπιέρου στη μεγάλη και χιλιοτραγουδισμένη Γαλλική Επαναστάση του 1789. Αξιωματικός του στρατού ο κοντός, αλλά ευφυής και αδίστακτος, κτύπησε στα ίσα με πολυβόλα τους βασιλικούς οπαδούς που διαδήλωναν, προκειμένου να επιβληθεί η αντιμοναρχική επανάσταση. Και τελικά;

Αυτοκράτωρ, ιδρυτής βασιλικής δυναστείας ο Ναπολέων, που ψόφησε το 1821, σα σήμερα 5 Μαίου. Μπουρδέλο έκανε την Ευρώπη και δεν ησύχαζε, όπως ο Χίτλερ. Ο Γερμανός, όμως, έχει επάνω του όλες τις κατάρες της Ιστορίας, δηλαδή της ανθρωπότητας για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν. Ο δε Ναπολέων παραμένει Μέγας, δηλαδή ο καλός του έργου. Άλλο ότι ως μονάρχης ήταν πιο αισχρός από τον πιο άθλιο δικτάτορα.

Δωροδοκούσε θιασάρχες να τον παρουσιάζουν στις θεατρικές σκηνές ως γίγαντα και πρώτο. Είχε επιβάλλει μια ανεπίσημη λογοκρισία στις εφημερίδες. Και επειδή ήταν από κατώτερη κοινωνικά τάξη και αγαπούσε όχι μόνο την... επανάσταση αλλά και μισούσε την αριστοκρατία, παντρεύτηκε... αριστοκράτισσα, την περιβόητη Ιωσηφίνα.

Ο Ναπολέων γεννήθηκε Αύγουστο του 1769 στην Κορσική, ένα χρόνο μετά την κατάληψη του νησιού από τους Γάλλους. Η μάνα του γέννησε συνολικά 8 παιδιά. (Διάβασε και το κείμενο ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΡΕΛΑ, ΜΟΝΟ... ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ, μ΄ένα κλικ, αν ρίξεις το μάτι παρακάτω)

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΡΕΛΑ, ΜΟΝΟ... ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ