ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

 

Ο κύριος Δημήτρης Κουτσούμπας το 2018 είχε καθαρό εισόδημα 72.000 ευρώ. Προφανώς χρήματα τα οποία προέρχονται από την επαγγελματική του ενασχόληση στο κόμμα. Γραμματέας του ΚΚΕ είναι ο συμπαθής 65χρονος Κουτσούμπας, με καταγωγή από Λαμία. Να τον πούμε επιτυχημένο ή αποτυχημένο;

Τα χρήματα που κερδιζει, μάλλον που αμείβεται για τις κομματικές του υπηρεσίες, ο Κουτσούμπας τα καταθέτει στο κόμμα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο νόημα έχει ένας τέτοιος κομματικός ρομαντισμός, όταν το μηδέν παραμένει στο μηδέν.

Για ποιο λόγο να προσφέρει κανείς χρήματα σε κόμμα που πάει πίσω; Που είναι κολλημένο στο 5%. Που δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα. Και αφού παραμένει στο περιθώριο ένα κόμμα, πως με τη φουκαραδοσύνη του να βοηθήσει τον λαό;

Αγωνιστή αξίζει να πεις αυτόν που αγωνίζεται με στόχο συγκεκριμένο. Και ο στόχος δεν μπορεί να είναι αδύνατος, απραγματοποίητος. Αυτός που ''αγωνίζεται'' για το προσωπικό του μεροκάματο είναι απλά υπάλληλος του κόμματος. Το αν ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ιδεολόγος, οραματιστής, αγωνιστής με τη σημαία κόμματος χωρίς λαϊκή ανταπόκριση, αν δεν είναι υπάλληλος, πρόκειται για κλασική περίπτωση γραφικού.

Πετυχημένος είναι ο γραμματέας του ΚΚΕ, όποιος κι είναι στη θέση του, αν καταφέρει να αυξήσει την επιρροή του κόμματος του. Ο κάθε Κουτσούμπας τι ρόλο παίζει στο κόμμα Ιστορίας ενός αιώνος, που παραμένει σταθερά σε τέλμα; Ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνται με τους... αγώνες τους. Στη φώτο, ο Κουτσούμπας με την Δέσποινα Βανδή, την Ελένη Γερασιμίδου και μια κυρία την οποία- και λυπάμαι γι΄αυτό- δεν γνωρίζω.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ... ΚΙΝΑΛ