ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗ ΓΥΑΛΑ ΤΟΥ

 

Ήταν υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ. Έκανε και ''Σύμβουλος Ασφαλείας'' στις ΗΠΑ. Ο περιβόητος Χένρυ Κίσινγκερ ήταν κάτι περισσότερο απ' αυτά το δυο πόστα στην πλανηταρχία. Δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγόταν αυτός πρόεδρος στην Αμερική. Είχε ''εκλεγεί'' να βρίσκεται στα δεξιά δυο Αμερικανών προέδρων, του Ρίτσαρντ Νίξον και του Τζέραλντ Φορντ. Δεν του είχαν εμπιστοσύνη, αλλά τους ήταν απαραίτητος.

Κορυφή στον τομέα του. Και ποιος ήταν ο τομέας του, το... επάγγελμα του, το αντικείμενο του; Ας πούμε η ''διπλωματία''. Πως διαχειρίζεται την εξουσία, τη δύναμη και την επιρροή της η πλανηταρχία στο γλόμπο. Πως να ξέρει το έργο εκείνος ο πολιτικός που θα εκλεγεί; Δεν θα το μάθει από το... άγιο πνεύμα που θα του εμπνεύσουν τα αμερικανάκια που θα τον ψηφίσουν.

Ρεπουμπλικάνος βέβαια ο Ερίκος Κίσινγκερ γεννήθηκε στην Γερμανία με άλλο όνομα, το 1923, σα σήμερα 27 Μαίου. Επί Χίτλερ η εβραϊκή οικογένεια του κατάφερε να την κοπανήσει στην Αμερική. Σπούδασε στο Χάρβαρντ και οι ικανότητες του τον οδήγησαν στο γραφείο εκείνο όπου καθοδηγούσε τον Λευκό Οίκο, πως θα πολιτευτεί με την Λαϊκή Κίνα και την Σοβιετική Ένωση.

Ο ''πρύτανης'' σήμερα είναι ένα τίποτα που αν σηκωθεί όρθιος δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα χωρίς υποστήριξη. Παραμένει διαυγής στο μυαλό και άμα έχει κέφια λέει τη γνώμη του π.χ. για τον Πούτιν. Τι είπε για τον Ντόναλντ Τραμπ; ''Ατύχημα! Φιγούρα που σημαδεύει το τέλος μιας εποχής... ''.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑ΄ ΝΑ ΓΑΜ...