ΜΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ

 

Μόνο από γάβρο, μάλιστα αντιπαοκτσή γάβρο θα το ακούσεις. Εμένα το πήραν τα αυτιά μου και το μεταφέρω, διότι ξεκινώ τη μέρα με πολιτικό καφενείο. Τι σχέση έχει ο ΠΑΟΚ και η κάθε ποδοσφαιρική ομάδα με την πολιτική; Άκου ερώτηση! Ίδιο πράμα είναι. Εντελώς το ίδιο, η μπάλα κι αυτό που θεωρείται πολιτική.

Κατ' αρχήν η κακία του γάβρου, όταν πια ο ΠΑΟΚ από πρωταθλητής βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω και από την ΑΕΚ: ''Επιστρέφει εκεί που ανήκει, στο χώρο των ανίκανων ομάδων να κυνηγήσουν πρωταθλητισμό. Μια ζωή αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ, κι αυτός θα συνεχίσει να είναι, θα τον πάρει κι άλλο η κατηφόρα…

Ο Τσίπρας από κόμμα του 3-5% έγινε πρωθυπουργός. Όχι βέβαια διότι ο κόσμος ασπάστηκε τις αριστερές ιδέες του Σύριζα. Χρεοκόπησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φουντάρανε τα δυο κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Τσίπρα του κόμματος τσόντα. Και συνεχίζει στη δεύτερη θέση ο σύριζας διότι δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, το Κινάλ είναι πτώμα και αδύνατον να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση.

Σήκωνε την κούπα ο Ολυμπιακός διότι ο πρωταθλητής του 2010 Παναθηναϊκός καταστράφηκε από την πολυμετοχικότητα και στη συνέχεια την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η δε ΑΕΚ βάδιζε κι αυτή προς τη χρεοκοπία, με συνέπεια να υποβιβαστεί- αγωνιστικά, για να μη ξεχνιόμαστε- το 2013. Ο ΠΑΟΚ; Έγινε αντίπαλος αξιόπιστος μετά την πενταετία Ιβάν, δηλαδή το 2017.

Τι λέμε; Ότι αν δεν μετράει ο αντίπαλος, τότε σηκώνει μεγαλύτερο μπόι και η ομάδα με τα λειψά κυβικά. Αυτό λέμε. Αν το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ήταν, τότε ο Σύριζα θα γυρόφερνε στο γνωστό του μέγεθος και οι συριζαίοι θα ασχολούνταν με τις συνιστώσες τους. Σήμερα, οι σύντροφοι είναι εκτός κλίματος, υποχρεωμένοι να παριστάνουν ρόλο που δεν τον ξέρουν, και με σκονάκια, δηλαδή με τη βοήθεια των πρώην κωλοπετσωμένων πασόκων που έκαναν μεταγραφή στο σύριζα.

Τι λέμε; Είπαμε. Δεν ξεχωρίζεις το ποδόσφαιρο από το πρωτάθλημα στην πολιτική. Δυο ομάδες στο γήπεδο, αν η καλύτερη μαλακιστεί, είναι σε κακή μέρα, δεν αποδώσει σύμφωνα με την αξία της, τότε η κατώτερη αντίπαλος θα φανεί περισσότερο, ίσως και πάρει αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμα:

ΦΤΥΣΙΜΟ ΕΦΑΓΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟΣ