ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ...

 

Πετυχημένος πρωθυπουργός ο Κυριακος Μητσοτάκης. Το λένε και το ξαναλένε τα γκάλοπ. Μαλακίες. Στα γκάλοπ ψηφίζει ο κόσμος, δηλαδή ό,τι πιο αναξιόπιστο. Σήμερα έτσι, χθες γιουβέτσι, αύριο στουπέτσι. Υπόθεση κοκορέτσι, δηλαδή. Η συνεχής περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και τελικά να μη ψήνεται σωστά η δουλειά.

Μιλάμε σοβαρά; Αν ναι, τότε δεν κρίνεται η κυβέρνηση- αλλά και η αντιπολίτευση- ξεκομμένα από την κοινωνία. Δηλαδή; Αν η κοινωνία είναι ένα μπουρδέλο, μια πραγματικότητα που δεν επιτρέπει στον πολιτικό να ενεργεί ορθολογικά, τότε η κρίση δεν είναι σωστή. Ο πρωθυπουργός είναι περισσότερο ελεύθερος να δράσει θετικά υπέρ του κοινωνικού συνόλου, αν ο κόσμος έχει μέτρο και γνωρίζει να επιβραβεύει. Αντίθετα, αν ο κόσμος, ένα ισχυρό κομματι της κοινωνίας πιέζει, δεν αφήνει περιθώρια να πολιτευτεί σωστά ο πρωθυπουργός,,πως αυτός να κριθεί αντικειμενικά;

Πέρα απ 'αυτό. Στο τέλος ξουρίζουν τον γαμπρό. Ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός πριν ένα χρόνο ακριβώς, αλλά εκλέχτηκε για τέσσερα χρόνια. Γιατί, λοιπόν, βιάζονται να τον βαθμολογήσουν, θετικά ή αρνητικά; Ύστερα είναι και το άλλο Όπως στο ποδόσφαιρο, η κριτική αλλά και το αποτέλεσμα, επηρεάζονται από τον αντίπαλο. Ο Τσίπρας είναι για πέταμα. Τον έχει πάρει η κατρακύλα. Άρα, η κρίση για τον Μητσοτάκη ευνοείται διότι ο αντίπλος του παραπαίει.

Ναι, ο Μητσοτάκης γενικώς έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Πράγματι, από την πρώτη μέρα έχει δώσει δείγματα καλού κυβερνήτη. Γιατί; Επειδή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας πολιτικός χαμηλού αιθερικού. Δεν σου γεμίζει τοι μάτι. Τον κοζάρεις και λες είναι γάμα εθνικής πράμα. Σε καμιά περίπτωση ηγετικός. Αρχηγικός. Ε, για να καλύψει τα μείον της αδύναμης εικόνας του, έβαλε μπροστά το σχεδιασμό, την οργάνωση, στοιχεία άγνωστα σ΄οοοοόλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ