ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΄ΠΑΙΞΕ... ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ

 

Τώρα που πέρασε η μπόρα και έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό, αποδείχθηκε χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση η τζογαδόρικη τακτική του Ερντογάν στο παιχνίδι τρόμου που ξεκίνησε με την Ελλάδα. Ο Τούρκος ήθελε να βάλει χέρι στο Αιγαίο χωρίς να ρίξει ντουφεκιά. Απειλούσε την Ελλάδα κι όταν εμείς στα ίσα του είπαμε ''Αν σου βαστάει κτύπα πρώτος... '', αυτός έκλασε μαλλί.

Έπαιξε κι έχασε ο ασχημάντρας. Έκανε πίσω γιατί αν έκανε κι ένα βηματάκι μπροστά η Τουρκία θα πάθαινε το μεγαλύτερο ρεζίλι της Ιστορίας της. Θα μέτραγε μαχητικά αεροπλάνα της να καταρρίπτονται και πολεμικά παπόρια της να βυθίζονται, άσε τις ζημιές μέσα στην Τουρκία.

Το άλλο. Έστω ότι ο σουλτάν θα ρισκάριζε και να καραξεφτυλιστεί προσωπικά διεθνώς με στρατιωτική καταστροφή και να ανατραπεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους που τον περιμένουν στη γωνία. Οι Ευρωπαίοι ήταν υποχρεωμένοι να υποστηρίξουν αμυντικά την Ελλάδα. Τι σκατά Ενωμένη Ευρώπη είμαστε! Αν, όμως, οι Ενωμένοι Ευρωπαίοι έκαναν το κορόϊδο σε πολεμικού τύπου τσαμπουκά του Τούρκου, τότε...

... Τότε η Ελλάδα θα έλεγε στους Ευρωπαίους εταίρους, που είναι και οι δανειστές μας, ''Από το 350 δις που σας χρωστάμε θα πάρετε από τα τρία το μακρύτερο''.

Το άλλο. Έστω ότι ο Ερντογάν την έκανε τη μαλακία του, που δεν θα τολμούσε ποτέ. Βαρύμαγκας το παίζει, αλλα μαλάκας δεν είναι. Έστω, λοιπόν, ότι ο σύμμαχος στο ΝΑΤΟ χτυπούσε την Ελλάδα. Ερώτημα. Ποιο το νόημα της ύπαρξης του ΝΑΤΟ (φώτο) όταν ο ένας σύμμαχος κοπανάει τον άλλον; Η μεγαλύτερη νάρκη στο ΝΑΤΟ από της ιδρύσεως του αν οι σύμμαχοι έκαναν αβαβά την αποκοτιά του Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΠΟΤΕ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ