ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΑΝΕΛΑ

 
Γιατί στήνεται ένα νέο κόμμα, όταν υπήρχαν άλλα; Τούτη την απλούστατη ερώτηση, από αφηρημένη ας την προσγειώσουμε, στην πραγματικότητα. Γιατί σκάει μύτη ένα κόμμα, π.χ. το ΠΑΣΟΚ  ή ο Σύριζα, όταν το ίδιο κατουράει τις δήθεν πολιτικές του αρχές και δεσμεύσεις, οι οποίες υποτίθεται το ξεχωρίζουν από ένα άλλο, το αντίπαλο κόμμα. 
Το 1974, σα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, και αφού για πολλά χρόνια κυριάρχησε. Πιο σωστά κανένα ΠΑΣΟΚ δεν κυριάρχησε, ποτέ δεν υλοποιήθηκαν οι... δεσμεύσεις του κινήματος. Κυριάρχησαν στην κυβέρνηση με καθεστωτική, όχι με δημοκρατική κουλτούρα, οι πολιτικοί του... ''κινήματος'' με τη φανέλα του ΠΑΣΟΚ. 
Της πλάκας είναι η κοινωνία όταν υποδέχεται με απλωμένα τα χέρια και σε στάση επίκυψης κάθε νέο κόμμα. Που ''εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα, του αγρότη, του εργάτη, του βιοτέχνη, τπυ μισθωτή, του υπαλλήλου, της θαρραλέας και φωτισμένης νεολαίας... '' μπλα μπλα. 
Γιατί, όμως, είναι καλοδεχούμενο το νέο, το ανανεωτικό, το άφθαρτο κόμμα ή... κίνημα με τις γνωστές και πολυμεταχειρισμένες παπαριές του; Επειδή ο κοσμάκης κάνει κρα να ακούσει παπαριές. Επειδή ο κοσμάκης δεν γουστάρει ωμές και ξεκάθαρες κουβέντες. Και τον δουλεύουν περισσότερο οι πιο κωλοπετσωμένοι, αυτοί που είναι περισσότερο με τον λαό. Στη φώτο, ο Αντρέας Παπανδρέου παρουσιάζει σε ξενοδοχείο το κωλόχαρτο της ιστορικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ.
Το παραμύθι δεν σταματάει. Ούτε θα σταματήσει, όσο πουλάει. Μετά τον έναν έρχεται ο επόμενος με άλλο όνομα, με άλλο κόμμα και σαλιαρίζει το ίδιο παραμύθι. Δεν κούρασε το ΠΑΣΟΚ, δεν πάλιωσε. Το μπαλαμούτι του κράτησε μέχρι που φέσωσε για τα καλά την Ελλάδα, όπως έκανε και το άλλο μαγαζί, η ΝΔ. Με συνέπεια να μας αδειάσουν τη γωνιά οι δυο μεγάλες ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό και να έρθει να… σώσει την Ελλάδα ο σύριζας. Στημένο παιχνίδι, για όποιον βλέπει μπάλα, με τη λαϊκή συναίνεση της εξέδρας, χουλιγκάνικης κι όχι.
Διαβαστε ακομα:

ΑΝ ΤΗΝ ΜΑΘΑΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ... ΞΑΝΑΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ