ΚΑΚΩΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

 

Κωμικό. Ο δικτάτορας του πιο σκληρού καθεστώτος στη γη, ο μπούλης Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας το’ παιξε δημοκράτης. Δεν έχει ξαναγίνει. Μέχρι σήμερα αυτό που λέγεται δημοκρατία το έχουν γελοιοποιήσει με διάφορους και ποικίλους τρόπους ένα κάρο εκλεγμένοι κι όχι κυβερνήτες. Της αξίζει, θα πει κάποιος, της δημοκρατίας να την κάνουν Καραγκιόζη. Αυτό, πάντως, που διέπραξε ο… κομουνιστής Κιμ Γιονγκ Ουν ξεπερνάει κάθε κόμικ ιστορία.

Ζήτησε συγγνώμην από τον… λαό της χώρας του ο Κιμ. Σε πιάνουν τα γέλια. Μοιάζει με σκετς επιθεώρησης στο θέατρο Περοκέ της δεύτερης μεταπολεμικής δεκαετίας. ‘’Απέτυχα… ‘’ είπε στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης με δάκρυα στα μάτια ο μπέμπης. Ποια είναι η πιο χοντρή πλάκα; Να μην παίζει θέατρο ο δικός σου. Να εννοεί πράγματι την ανάγκη του να απολογηθεί στον λαό του. Στο λαό της χώρας στην οποία συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης.

Και έτσι είναι. Η Βόρεια Κορέα είναι Ι.Χ. οικογενειακό μαγαζί. Έχουμε και λέμε. Δικτάτορας στη Βόρεια Κορέα ήταν ο παππούς του σημερινού, ο Κιμ Ιλ Σονγκ (1912- 1994), και μετά το θάνατο του βασιλιά Ήλιου - αυτός ήταν ο παππούς - ανέλαβε ο πατέρας του, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ (1941- 2011), τον οποίον διαδέχθηκε ο έτσι 38χρονος Κιμ Γιονγκ Ουν με τα 132 κιλά.

Ύπατος άρχων της χώρας χωρίς εκλογές είναι τα 132 κιλά. Άρα δεν έχει κανένα λόγο να ζητάει συγγνώμην, για οποιοδήποτε ζήτημα. Κάνει ό,τι γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανένα. Δεν ρωτάει κανένα, δεν του ανέθεσε κανένας κάτι, δεν είναι υποχρεωμένος σε κανένα. Τι πλάκα, λοιπόν, είναι αυτή να ζητάει συγγνώμην;

Διαβασε ακομα:

ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ 2016...