ΕΡΝΤΟΓΑΝ, Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ… ΤΖΕΓΚΙΣ ΧΑΝ

 

Τεράστιο άτομο. Μεγιστοτεράστιο. Ο Μογγόλος Τζέγκις Χαν ( 1162-1227). Έκανε πράματα και θάματα που δεν ξανάγιναν από κανένα. Στρατιωτικός, πιο σωστά πολεμιστής. Αυτοκράτορας απέραντων εκτάσεων και μυστήριο πως κατάφερνε να διοικεί πολλούς λαούς και περιοχές, μάλιστα να έχει βρει τρόπο οι διαταγές του να φτάνουν σε μηδέν χρόνο και στο πιο απομακρυσμένο σημείο.

Τζέγκις Χαν, Η Μάστιγα του Θεού. Η Τιμωρία του Θεού. ''Με έστειλε ο Θεός να σας τιμωρήσω, γιατί έχετε διαπράξει μεγάλες και ασυγχώρητες αμαρτίες''. Αυτό έλεγε ο Μεγάλος Μογγόλος. Και είχε δίκαιο. Ήταν άνθρωπος ειρηνικός, την έβρισκε να καλλιεργεί τη γη, να εκτρέφει άλογα, αλλά…

… Τον κάλεσε ο Μεγαλοδύναμος και του έδωσε την Εντολή. ''Είσαι ο εκλεκτός μου, Τζέγκις, παράτα τις έξι γυναίκες σου, και αμολύσου να σφάξεις, να κατακτήσεις τόπους και φυλές, διότι το έχουν παρακάνει οι άνθρωποι''. Τι να κάνει ο Jengy boy; Να αμελήσει τον Θεό. Να κάνει πως δεν κατάλαβε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Η Μάστιγα της Μεσογείου είναι ο Ερντογάν. Έχει σαλτάρει για τα καλά ο άνθρωπος. Σα να λέει τα ίδια απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν. Μπερδεύει τον Θεό, το ισλάμ και δύσκολα να πεις πως παίζει θέατρο. Έχει ξεφύγει, συμπεριφέρεται στα σοβαρά, στα πολύ σοβαρά λες κι είναι νούμερο επιθεωρήσεως.

Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ