ΣΕΙΣΜΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…

 

Σεισμός στη Σάμο και στη Σμύρνη. Βρήκε την αφορμή ο Μητσοτάκης να τηλεφωνήσει στο κάθαρμα τον Ερντογάν. Στον άνθρωπο που είναι ο Νο 1 εχθρός μας. Όχι αντίπαλος ποδοσφαιρικός, ούτε ανταγωνιστής στον τουρισμό. Πιο εχθρός δεν γίνεται από τον Τούρκο ασχημάντρα, όταν μήνες τώρα με λόγια και με πράξεις συγκεκριμένες, όχι αφηρημένη ζωγραφική και αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος, μας απειλεί με το στρατό του.

Συλλυπητήρια, λέει, του Έλληνα πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Τουρκίας για τους νεκρούς μετά το σεισμό του Αιγαίου. Στα τέτοια του Ερντογάν τα θύματα του σεισμού στη Σμύρνη. Όπως το λέω. Αν ο Τούρκος εξουσιαστής ενδιαφερόταν για τον λαό του θα πολιτευόταν διαφορετικά. Δεν θα έπαιζε με τη φωτιά, με συνέπεια να την πληρώσει ο λαός του.

Έχουμε, λέει, τις διαφορές μας, αλλά παραμένουμε άνθρωποι και οι λαοί πρέπει να είναι ενωμένοι. Άλλο κόλπο αυτό. Τι εννοούν; Να είναι ενωμένος ο ελληνικός λαός. Να είναι ενωμένος ο τούρκικος λαός. Να είναι ενωμένοι οι δυο λαοί. Δεν το κατάλαβα. Γιατί να νοιάζομαι αν θα είναι στην Τουρκία όλοι ενωμένοι με τον Ερντογάν στο κεφάλι. Οι λαοί, δηλαδή, είναι ξεκομμένοι από τους κυβερνήτες τους; Ο Ερντογάν κάνει ό,τι κάνει ερήμην του τούρκικου λαού; Ο Μητσοτάκης έχει προσωπικά με τον Ερντογάν;

Αν ο τούρκικος λαός δεν έχει τίποτα με τον ελληνικό λαό, τότε ο Ερντογάν είναι δικτάτωρ. Άρα, να αντιμετωπίζεται αναλόγως από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα. Αν ο Μητσοτάκης εκφράζει μόνο τον εαυτό του και την οικογένεια του, τότε πράγματι δικαιούται να κάνει την προσωπική του δόνηση, το προσωπικό του παιχνίδι με τον Ερντογάν, στο όνομα του… ελληνικού λαού.

Διαβαστε ακομα:

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΩ, ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ!