ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ!

 
γράφει ο στήβεν αβραμίδης

 

 

Η κατάσταση ξέφυγε και το είδαν όλοι. Ο λαός πλέον πήρε την εξουσία στα χέρια του. Δεν ανέχεται την ιστορία με τον covid, ούτε και ανέχεται βέβαια την θεραπεία με το lock down. Δεν υπάρχουν αυτά. Είναι καθαρές κυβερνητικές αυθαιρεσίες που δεν θα περάσουν. Ήδη από την παραμονή κιόλας του εγκλεισμού, ο λαός έβγαλε άχρηστους τους τροχονόμους. Τίγκα οι δρόμοι, τίγκα οι λεωφόροι, τίγκα κι όποια ΛΕΑ έβλεπες. Αν θέλανε ας τολμούσαν να κόψουν κλήση. Την ξέρουμε την μαγκιά τους. Αν υπάρχει ένας παράνομος, τον πιάνουνε. Αν όλο το έθνος όμως παρανομεί, τότε κότες. Χεσμένη την έχουν την ρύθμιση της κίνησης, που ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί την λένε έτσι, αφού όλα τα οχήματα είναι ακίνητα και μποτιλιαρισμένα.

Και φυσικά ο λαός θα προβεί και σε άλλες πράξεις αντίστασης. Σιγά να μην στείλει σωστό sms. 2 θα στέλνει και θα τον βρίσκεις σε νοσοκομείο. Ήδη το 35% του έθνους χθες, ήταν έξω για παροχή ιατρικής βοήθειας. Ήδη ένα εκατομμύριο μηνύματα εστάλησαν την πρώτη μέρα για... σωματική άσκηση μετά τις εννέα το βράδυ, που υποτίθεται υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ήδη σύσσωμο το έθνος έχει εκτινάξει τις τιμές των κατοικίδιων στα ύψη λόγω ζήτησης. Και φυσικά ακόμη κι αυτοί που δεν δούλευαν προ covid, είναι πλέον με μια βεβαίωση τύπου Α στα χέρια και πλημμυρίζουν τους δρόμους.

Ούτε ο λαός θα δεχτεί περαιτέρω μείωση του φρονήματος του. Κατάπιε την κατάργηση των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τις εθνικές επετείους. Κατάπιε το ότι δεν μπορεί να καταπιεί από το ίδιο κουτάλι την Θεία Κοινωνία. Κατάπιε ότι δεν μπορεί να πάει σε γάμους και κηδείες με όσους καλεσμένους θέλει. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να μην κάνει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία για να τιμήσει το πολυτεχνείο ή να μην ρημάξει καταστήματα στην μνήμη του Γρηγορόπουλου. Εντάξει, τα θρησκευτικά και τα παλιά ιστορικά γεγονότα, να τα ξεχάσει. Ε δεν θα ξεχάσει και τα πρόσφατα.

Δεν γίνεται ο λαός να δεχτεί τα φασιστικά και τρομοκρατικά κυβερνητικά χτυπήματα που συντελούνται σε εποχές δημοκρατίας. Όπως δεν δέχεται ότι ο περιορισμός είναι για το καλό του. Το δήθεν καλό του, όπως του λέει το κράτος. Εδώ το κράτος δεν ξέρει το καλό του κι έχει γίνει φαλιμέντο, θα ξέρει το καλό του λαού; Τελειώσανε αυτά για τον λαό. Καλύτερα covid και ελευθερία, παρά υγεία και καραντίνα. Δεν περνάνε πια αυτά τα διλήμματα.

Κι ο λαός ξέρει πολύ καλά τι να κάνει. Ήδη έχει οργανωθεί σε δυό μεγάλα σώματα: Το ένα παρέμεινε στην πόλη για να προχωρήσει σε τακτικό επιδημιολογικό αστικό αντάρτικο, και το άλλο κατέφυγε στην επαρχία για να συνεχίσει από εκεί τον αγώνα του. Κάτι σαν την παλιά κυβέρνηση του βουνού, ενωμένη όμως πια με τους ντόπιους που κλείστηκαν κι αυτοί ενώ δεν είχαν κανένα κρούσμα. Κλείσανε οι ταβέρνες, τα κωλόμπαρα και τα μπουζούκια ακόμα και σε καθαρούς νομούς. Πόσος φασισμός πια;

Κι ήταν καιρός πια να οργανωθεί και να εκφραστεί η αντίσταση.  Ήταν καιρός να βροντοφωνάξει ο λαός, το όποιος ζήσει έζησε. Ήταν καιρός να μην υπολογίσει την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για το αν θα καταρρεύσει ή όχι το ΕΣΥ. Τι την νοιάζει ρε την κυβέρνηση το ΕΣΥ; Δικό της είναι; Εθνικό σύστημα είναι, όχι κρατικό. Το λένε οι λέξεις. Ήταν καιρός ο λαός να πει: Καλύτερα μιας ώρας να ακούω Βέρτη ελεύθερα, παρά σαράντα χρόνια να ακούω Τσιόδρα μέσα στην σκλαβιά. Κι είναι λογικό αυτό για έναν λαό που έχει μεγαλώσει βαθύτατα επηρεασμένος από τον Θούριο.

Δηλαδή τι τον θέλουν τον λαό; Απλό χειροκροτητή των μέτρων της κυβέρνησης; Εντάξει, να χειροκροτήσει όταν τα μέτρα είναι υπέρ του. Δεν τρελάθηκε όμως να χειροκροτεί το κλείσιμο των μπαρ, των ντίσκο ή των μολ. Και ξέρει και πολύ καλά την θέση του. Η κυβέρνηση εξελέγη επειδή ο λαός δεν γουστάρει να κυβερνήσει. Εξελέγη για είναι υπηρέτης του λαού και να κάνει τίποτε βοηθητικές εργασίες. Δεν θα δεχτεί ο λαός να τον υποκαταστήσει η κυβέρνηση στον ρόλο του αφεντικού. Διότι τότε παραβιάζεται η δημοκρατία.

Η κυβέρνηση εξελέγη για να διαχειριστεί μια κατάσταση εύρυθμη. Όπως ήταν πάντα στην χώρα. Καθόμαστε, τα ξύνουμε και πληρωνόμαστε. Μπορεί να διαχειριστεί μια υπηρέτρια μια κρίση; Μπορεί να την κρίνει σαν κρίση; Όχι βέβαια. Άρα ο λαός – αφεντικό, πολύ σωστά ενεργεί και κάνει ό,τι του κατέβει στο πεφωτισμένο κεφάλι του. Και δεν σηκώνω καμία αντίρρηση σε αυτό που λέω. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να θεωρεί τον λαό πεφωτισμένο όταν της έδωσε την εξουσία και ταυτόχρονα να τον θεωρεί μαλάκα όταν της λέει ότι δεν σε ψήφισα για να με κάνεις ό,τι θέλεις. Τι έχουμε εδώ; Την εξέγερση του μανάβη εναντίον των αγγουριών; Τι λέτε ρε; Κονομάει ο μανάβης από τα αγγούρια πουλώντας τα, και θα τα βάλει και στο ψυγείο;

Κι ο λαός θα πάει ακόμα πιο δυναμικά ενάντια στην κυβερνητική αναλγησία, που δήθεν έχει εξοπλιστεί με λοιμωξιολόγους κι επιδημιολόγους. Τι είναι αυτοί ρε; Σαν τους σεισμολόγους είναι που περιγράφουν τι έγινε. Αφού δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι, θα τους ακούσει ο λαός; Πόσο λαό θα μπορέσουν να σταματήσουν πέντε και δέκα περιπολικά που θα κάνουν μπλόκα στους δρόμους; Πόσο λαό μπορούν να σταματήσουν πασόκοι δοσίλογοι υπηρέτες της νέας δημοκρατίας που κυνηγάνε τον λαό κι όχι τις μειοψηφίες που μεταδίδουν τον covid στις πλατείες ή κρεμάνε κουδούνια σε πρυτάνεις; Κανέναν λαό, κι ειδικά αυτόν που πιστεύει στην ελευθερία ή στον θάνατο.

Οπότε, μετά τους τροχονόμους, να προσέχουν κι όλα εκείνα τα σώματα που θα βγουν να κυνηγήσουν τον λαό, την ώρα που κουβαλάνε και μια λογική καθημερινή αντίφαση: Όταν φορούν την στολή είναι εναντίον του λαού, κι όταν την βγάζουν είναι λαός. Να προσέχουν διότι ο μαζικός λαός δεν θα ξεχάσει. Αυτούς που του κόβουν κλήσεις που δεν φοράει μάσκα ή μπουκάρουν και σταματάνε μυστικές παρτούζες. Να προσέχουν όλοι αυτοί οι διχασμένοι εγκάθετοι, όπως βέβαια να προσέχει κι η κυβέρνηση που δεν φρόντισε να έχει μια ΜΕΘ για τον κάθε Έλληνα ενώ έχει πάρει τα χρήματα χρόνια τώρα και τα ξοδεύει σε ζαρντινιέρες. Αν είχαμε μια ΜΕΘ ο καθένας, ούτε lock down θα είχαμε, ούτε και θα είχαμε αφανίσει και την οικονομία. Και μας κουνάει η κυβέρνηση το δάχτυλο ότι ξέρει να παίρνει αποφάσεις; Μόνο ο λαός ξέρει. Και θέλει να μην πεθάνει στην κουζίνα του σπιτιού του, ούτε να πεθάνει υγιής. Να ξέρει από τι πέθανε, ρε αδερφέ. Όχι να τον κρατήσουν υγιή και νάναι αύριο άφραγκος και να μην μπορεί να πάει σε ένα bar.

Διαβαστε ακομα:

ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ