ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ…

 

Χωρίς πολλά λόγια. Ο Τσίπρας δεν ξαναβγαίνει πρωθυπουργός. Με τίποτα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο Αλέξης μας είναι τελειωμένος. Σε καμιά περίπτωση. Παραμένει σταθερά και ακλόνητα- προς το παρόν- φαβορί στην αντιπολίτευση.

Μεγάλο πόστο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Κάνει παιχνίδι χοντρό στην πιάτσα. Όποιος ξέρει, καταλαβαίνει. Έτσι ή αλλοιώς στις δημοκρατίες δυτικού τύπου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης είναι μέσα σ’ όλα. Με τη συναίνεση του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Να αποκλείσει τον μίστερ αντιπολίτευση από τούτα και τα άλλα κόλπα.

Στόχος του Τσίπρα είναι να καθαρίσει τη μπουγάδα στο κόμμα του. Να το κάνει και τυπικά και ουσιαστικά κεντρώο. Ο Συνασπισμός ξεκίνησε σαν μπροστινός του ΚΚΕ. Στη συνέχεια τα στελέχη του Περισσού την έκαναν γυριστή, εγκατέλειψαν το κόμμα, και ο Συνασπισμός μετατράπηκε σε κλαμπ ιδεών. Ένα κάρο περίεργοι με διαφορετικές αντιλήψεις οργανώθηκαν σε ''Συνιστώσες'' μέσα στον πολιτικά περιθωριακό Συνασπισμό του 3-5%.

Επί Τσίπρα επειδή στη μνημονιακή Ελλαδα έχαναν συνεχώς πόντους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο Συνασπισμός κωλομπαρεύτηκε σε ενιαίο κόμμα ως Σύριζα. Επειδή άνοιγε ο δρόμος της νίκης στις εκλογές. Και σήμερα ο χωρίς κυβερνητικό αύριο Σύριζα έγινε Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία, με αποκλειστικό στόχο οριστικά και αμετάκλητα να καπαρώσει τη δεύτερη θέση.

Ο Τσίπρας, λοιπον, συνεχίζει τον πρωταθλητισμό και όσο αντέξει… Μέχρι να παρουσιαστεί στην πιάτσα κάτι άλλο, άφθαρτο και φρέσκο, για να πάρει αυτό την πρωτιά στην αντιπολίτευση και να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας δεν έχει τύχη να επανέλθει στο Μαξίμου. Στη φώτο, ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο, την... αντιπολίτευση του από... αριστερά στον Σύριζα