Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΕΝΕΝΤΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΘΟΛΗ...

 

Στη σύγχρονη Αμερική είναι αδύνατο να επιβιώσουν δυναστείες. Αυτό είχε γράψει το 1999 στον ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' ο Μπαζίνας, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Τζων Κένεντυ, σα σήμερα 22 Νοεμβρίου, το 1963. Χαρακτηριστικά ο Μπαζίνας σημείωνε:

''Αυτό, εν σπέρματι, το συνειδητοποίησα όταν το γιο του μεγιστάνα Ροκφέλερ τον είχαν… χλαπακώσει ανθρωποφάγοι στη Νέα Γουϊνέα''.

Και εξηγούσε ο αθάνατος γραφιάς της φυλλάδας: ''Η ίδια η φύση της αμερικάνικης πραγματικότητας ορίζει ότι όσο ανεβαίνει ένα άτομο ή μια οικογένεια, τόσο αυξάνονται γεωμετρικά οι πιθανότητες να βρει απότομο τέλος η μετεωρική άνοδος. Οι μόνες δυναστείες βρίσκονται στο χώρο της μαφίας. Όλοι οι άλλοι ''κυρίαρχοι του παιχνιδιού'' είναι λιγόζωοι σαν Ρωμαίοι αυτοκράτορες της παρακμής''.

Να κλείσω πάλι με Μπαζίνα: ''Ο Τεντ (Κένεντυ) φοβήθηκε τη διόπτρα του δολοφόνου, γι’ αυτό δεν επιχείρησε το κάτι παραπάνω. Δεν τον κρίνω, ανθρώπινος ο φόβος. Τελικά, ποια δυναστεία, δυο ήταν, ο Τζακ (έτσι αποκαλούσαν το Τζων οι δικοί του) και ο Ρόμπερτ. Ο Τζων άλλαξε ακόμα και το ''λουκ'' του Αμερικάνου προέδρου, ''Προέδρος με εμφάνισιν νεανίου (1959)''. Ήταν άγγελος ή διάβολος; Η Ιστορία είχε εύλογη πίστωση χρόνου για να αποφανθή. Κι όμως, 36 χρόνια μετά τη δολοφονία του όλα είναι ακόμα θολά. Ίσως δεν ξεθολώσουν ποτέ''.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΣΤΙΧΟΥΣ