ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ... ΜΠΑΙΝΤΕΝ, ΗΛΙΘΙΟΙ

 

Αναρωτιέσαι. Αυτό κάνεις, τίποτα άλλο. Μόνο αναρωτιέσαι αν είναι δυνατόν άτομα σοβαρά κι όχι του σωρού να αμολάνε με πολύ βαθυστόχαστο προβληματισμό τη μαλακία. Δεν είναι μαλάκες, αλλά λένε μαλακίες. Και πρόσεξε. Δεν υπογράφουν τη ανοησία τους διότι αυτό τους εξυπηρετεί, προσωπικά, κομματικά, ιδεολογικά. Αληθινά εκφράζει τη σκέψη τους η μαλακία τους.

Εκλέγεται ο Μπάιντεν και πέφτει το σύνθημα. Να, τι θα αλλάξει στην Αμερική. Ο Μπάιντεν δεν είναι Τραμπ. Η πολιτική του νέου προέδρου θα ευνοεί την Ελλάδα, όχι την Τουρκία. Τέτοιες κουταμάρες. Από ονόματα γερά, πασίγνωστα. Δεν τα λένε αυτά τίποτα της πλάκας, κάποιοι που βλέπουν Big Brother.

Να ρωτήσω τους αφελείς. Τους χαρακτηρίζω διακριτικά αφελείς και ρομαντικούς και ευκολόπιστους, μην πούμε κάτι βαρύ, που δεν τους ταιριάζει. Επειδή, επαναλαμβάνω, κατά τα άλλα δεν αξίζει να τους ρίξεις μάπες. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν άλλαξε κάτι στις ΗΠΑ και γι’ αυτό… άλλαξε πρόεδρο με σκοπό να… αλλάξει πολιτική η πλανηταρχία.

Να σοβαρευτούμε. Την πολιτική των ΗΠΑ την ορίζει η οικονομική, στρατιωτική και πυρηνική δύναμης της. Όχι ο πρόεδρος της. Ο όποιος πρόεδρος της. Την ίδια μαλακία που σαλιαρίζανε όταν βγήκε ο Κλίντον, την επανέλαβαν με την εκλογή του Ομπάμα. Το ίδιο κάνουν και με τον Μπάιντεν.

Εδώ, στην Ελλαδίτσα, που είναι μέγεθος ασήμαντο, φεύγει από τη μέση ο θεωρούμενος δεξιός Σαμαράς κι έρχεται ο θεωρούμενος αριστερός Τσίπρας και δεν υπάρχει καμιά, μα καμιά αλλαγή και διαφοροποίηση. Σιγά που θα τρόμαζαν οι ξένοι επιβήτορες της Ελλάδος, αν εκλεγεί πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ο Κουτσούμπας, ο Μιχαλολιάκος, ο Κουφοντίνας. Τη δουλειά τους θα την κάνουν, με όποιον θα αποφασίσει ο γίγας λαός.
Διαβαστε ακομα:

ΠΡΑΞΗ ΑΝΔΡΕΙΑΣ... , ΠΡΑΞΗ ΔΕΙΛΙΑΣ...