ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ...

 

Ο Κερκυραίος Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831) είχε τη καντεμιά να του κληρώσει και πανούκλα στα πρώτα κιόλας χρόνια (1828) που ήλθε από την Ρωσία να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδος. Ποια διακυβέρνηση θα πεις, όταν δεν υπήρχε τίποτα που να μοιάζει με την έννοια κράτος σε μια χώρα από την οποία δεν είχε ξεκουμπιστεί ακόμα ο Τούρκος κατακτητής για τέσσερις αιώνες.

Σκάει, λοιπόν, η πάνωλης στην Ύδρα, τις Σπέτσες και σία και πως ξηγιέται ο κυβερνήτης Καποδίστριας; Φοβερά πράγματα. Αποφασίζει να βάλει λουκέτο στις εκκλησίες, και της Αίγινας, στο νησί που ζούσε ο ίδιος.

Υπ’ όψιν δυο στοιχεία σχετικά με τον Καποδιστρία. Πρώτον, ήταν θεούσα του κερατά. Και γαμώ τη φανατίλα στη θρησκεία, δηλαδή. Δεύτερον, ήταν σπουδαγμένος στην Ιταλία γιατρός, μάλιστα άσκησε το επάγγελμα στην ειδικότητα του χειρούργου στην Κέρκυρα, χωρίς να παίρνει λεφτά.

Τι ανοησίες είναι αυτές ότι η κυβέρνηση σήμερα έχει αντιπαλότητα με την Εκκλησία; Ο Καποδίστριας θα έκλεινε και τα γήπεδα, και τα θέατρα, και τα μπαρ, και τα καφέ, αν υπήρχαν τέτοια στην εποχή του. Για να περιορίσει το κακό έκανε αυτό που έπρεπε. Και, τέλος, υπέγραψε Ψήφισμα, με το οποίο ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, όποιος κι αν είναι, να υποχρεώνεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα σε κάθε πανδημία.

 Διαβαστε ακομα:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ... ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ