ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ..., ΠΕΘΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

 

Κλείνει τον επταετή κύκλο της η χούντα στην Ελλάδα το 1974 και κάποιοι αθλητικοί συντάκτες που είχαν λαμογιάρει χοντρά με την δικτατορία, και ωφελήθηκαν προσωπικά, την έκαναν στο... ΠΑΣΟΚ. Για να ξεπλύνουν το παρελθόν τους μ’ ένα κόμμα αριστερό, προοδευτικό, σοσιαλιστικό, δημοκρατικό και του κώλου του ενιάμερα. Το δε κίνημα της αλλαγής και της κοινωνικής τομής και του κώλου του ενιάμερα άνοιξε τια αγκάλες και δέχθηκε στην κλαδική των δημοσιογράφων εκείνους που σ’ όλες τις εποχές είναι στο όπου φυσάει ο άνεμος.

Ο Σύριζα σήμερα έχει αδειάσει από καλλιτέχνες. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί και λοιποί ποιοτικοί όχι απλά κρατάνε αποστάσεις από το κόμμα του Τσίπρα, αλλά το έχουν φτύσει κανονικά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Σύριζα δεν θεωρείται πλέον αριστερό κόμμα. Λέμε ‘’δεν θεωρείται’’, όχι ‘’δεν είναι αριστερό, αφού ο σύριζας δεν περνιέται αριστερός ούτε στη θεωρία, ούτε στη φαντασία.

Από το 1951 που ιδρύθηκε η ΕΔΑ, το πρώτο αριστερό κόμμα μεταπολεμικά στην Ελλάδα, την αριστερή του ταυτότητα υπέγραφαν στην πραγματικότητα άνθρωποι της τέχνης και της διανόησης. Δεν νοείται αριστερό κόμμα χωρίς μέλη και φίλους φίρμες του θεάτρου και των γραμμάτων με δηλωμένη την υποστήριξη τους.

Από αντιπολίτευση ακόμα ο Σύριζα, κόμμα πλέον εν δυνάμει κυβερνητικό, άρχισε να… συσπειρώνει επώνυμους και εναλλακτικούς καλλιτέχνες, βεντέτες στον τομέα τους κι όχι. Το γνωστό παραμύθι. Ο καλλιτέχνης που ‘’στρατεύεται’’ στην αριστερά επιδοτεί την προσωπική του δημοτικότητά του, φτιάχνει την δημόσια εικόνα του. Αφού αυτοπλασάρεται ως αριστερός και φιλοαριστερός είναι υπέρ της ειρήνης, της ισότητας, του λαού. Όλα αυτά τα ωραία και πικάντικα.

Τι γίνεται σήμερα; Το μεν ΚΚΕ έχει ορφανέψει από καλλιτέχνες, στο δε Σύριζα κουνάνε το μαντήλι. Επειδή μοιάζει με ανέκδοτο να ισχυριστεί κανείς ότι ο Τσίπρας και σία είναι αριστερά. Στη φώτο, η Χαρούλα Αλεξίου, η οποία πριν εγκαταλείψει το τραγούδι γύρισε την πλάτη στο κόμμα του Τσίπρα.  
Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ… ΔΙΚΑΙΩΣΗ