Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ

 

Το νέο πρόγραμμα του Σύριζα. Εδώ γελάμε ή κάνουμε κάτι άλλο; Ερώτημα. Παίρνουμε την είδηση στα σοβαρά ή στ’ αστεία; Και πώς να πάρει κανείς στα σοβαρά ένα καλαμπούρι;

Κατ’ αρχήν το ερώτημα που αξίζει απάντησης, αν πράγματι μιλάμε σοβαρά και δεν φυσάμε μπουρμπουλήθρες, είναι γιατί να φτιάξει νέο… πρόγραμμα θέσεων ο σύριζας, ο οποίος δεν είναι πλέον σύριζας, αλλά σύριζας-προοδευτική συμμαχία. Αφού δεν πρόκειται να εφαρμόσει τις όποιες νέες θέσεις επεξεργαστεί ο νέος σύριζας, σε περίπτωση βέβαια που επανέλθει στην κυβέρνηση.

Ακόμα κι αν το νέο πλαίσιο θέσεων του νέου σύριζα είναι πιο δεξιό. Πιο αστικό. Πιο συντηρητικό. Και πάλι ο νέος σύριζας, όπως και ο πρώην σύριζα, όπως οοοοοόλα τα κόμματα, δεν θα δείξει συνέπεια στις ίδιες του τις εξαγγελίες.

Τότε γιατί τα κόμματα βάζουν τα στελέχη τους να πλακώνονται να παρουσιάσουν θέσεις στην οικονομία, στο τάδε και το δείνα κοινωνικό πρόβλημα; Αφού το ξέρουν ότι θα γράψουν στις σόλες τους τις κομματικές τους θέσεις. Γιατί ο επιστήμων, ο κάθε τεχνοκράτης που συμμετέχει στη δουλειά παραγωγής θέσεων, δένεται έτσι με το κόμμα, και βέβαια ελπίζει να πάρει πόστο στον κρατικό μηχανισμό αν αύριο γίνουν κυβέρνηση.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ… ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ