ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

 

Πέφτει το δένδρο και φράζει το δρόμο. Μόνο αυτό διέπραξε η Μήδεια; Ούτε δέκα μέτρα παραπέρα, στο ίδιο δρομάκι του οικισμού, κάπου στην Αττική, ούτε μισή ώρα από την Αθήνα, ένα άλλο δένδρο υπέκυψε στο βάρος του χιονιού και έγειρε το φουκαριάρικο στα καλώδια της ΔΕΗ. Κίνδυνος να μείνει χωρίς ρεύμα η γειτονιά μόλις ο ηλεκτροφωτισμός μετά διήμερο αποκατεστάθη.

Η γυναικούλα τηλεφωνεί στην κοινότητα. Της λένε να πάρει την ΔΕΗ. Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με την ΔΕΗ, της κλείνουν συνεχώς το τηλέφωνο. Παίρνει τον Δήμο, της συστήνουν να απευθυνθεί στην πυροσβεστική. Η πυροσβεστική της λέει στην ΔΕΗ. Τελικά, όταν της απάντησαν από την ΔΕΗ, την ρώτησαν:

- Κυρά μου, εσύ έχεις ρεύμα; Ε, αφού έχεις, άσε μας πρώτα να δώσουμε φως σ’ αυτούς που δεν έχουν ακόμα.

''Ναι, αλλά το δέντρο θα πέσει και θα κόψει τα σύρματα, σας ενημερώνω προκειμένου να ενεργήσετε προληπτικά''.

-Οκέυ, να τηλεφωνήσεις στην Πυροσβεστική.

Γιατί πήγαν την γριούλα από τον Άννα στον Καϊάφα; Γιατί ο πολίτης να παίρνει το ένα τηλέφωνο μετά τον άλλον προκειμένου να πετύχει τον… αρμόδιο, ο οποίος δηλώνει ανεύθυνος; Επειδή είμαστε ακόμα πολύ πίσω σ’ αυτό που λέγεται οργάνωση κοινωνίας. Έχουμε κάνει άλματα από το 1821, αλλά υστερούμε από κράτη τα οποία έβαλαν τις βάσεις της οργάνωσης κοινωνίας πριν ακόμα συσταθεί το κράτος Ελλάς αφού απομακρύνθηκαν οι οθωμανοί.

Τι γίνεται σήμερα σε σύγχρονο κράτος. Η Αστυνομία, το οικείο αστυνομικό τμήμα με καθημερινή περιπολία οργάνου καταγράφει όποια επέμβαση χρειάζεται η γειτονιά, η περιοχή. Και η αστυνομία ενημερώνει την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την Πυροσβεστική, τον Δήμο ή την Περιφέρεια, τέλος πάντων ποια υπηρεσία είναι αρμόδια να φροντίσει το πρόβλημα. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα είναι άγνωστο το κόλπο της καθημερινής περιπολίας αστυνομικού υπαλλήλου.

Με την ευκαιρία. Ο Άννας έστειλε δέσμιο τον Ιησού να δικαστεί στον αρχιερέα των Εβραίων Καϊάφα. Τον καταραμένο Καϊάφα, τον οποίον λέγεται – επειδή αυτός καταδίκασε τον Χριστό- οι Κρητικοί έθαψαν επτά φορές. Για να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να ξεπεταχθεί μέσα από τα χώματα.

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΤΙ, ΙΣΩΣ, ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Η ΜΗΔΕΙΑ...