ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΕΡΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ

 

Συζητάνε, γιατί; Για να συζητήσουν. Να παρλάρουν, πιο σωστά. Να πετάξουν μια εξυπνάδα και να την δουν δημοσιευμένη την άλλη μέρα. Αυτή τη δουλειά κάνουν στη Βουλή. Την πλάκα τους κάνουν. Στο δικό τους γήπεδο κοντράρουν τον αντίπαλο με την αγωνία να σκοράρουν. Και θα πετύχουν γκολ αν καταφέρουν να εντυπωσιάσουν. Αν δεν περάσει απαρατήρητο αυτό που θα πουν.

Συζήτηση περί της βίας στα γήπεδα. Πολυμεταχειρισμένο θέμα. Κανένα πρόβλημα. Ουδέποτε λυθέν. Κανένα πρόβλημα. Η… συζήτηση, άλλωστε, δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αν υπήρχε τέτοια πρόθεση δεν θα το… έκαναν κατίνα το θέμα στη Βουλή. Σκέτο καφενείο. Ποτέ το καφενείο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα της κοινωνίας. Το καφενείο είναι για να ρίχνει στο τραπέζι ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

Σοβαρή κυρία η 71χρονη Φωτεινή Πιπιλή, γνήσια μαγκίτισσα, αλλά μια μπαρούφα είναι η ατάκα της: Να κάνουμε το ίδιο σε κάποια περιοχή της Βραζιλίας, που φέρνουν τις μάνες στο γήπεδο για να μην επιτρέπουν χουλιγκανισμούς στους γιους της. Κάτι τέτοιο είπε η κυρία και δικαιολόγησε την πρόταση της στον Αυγενάκη, διότι όσο παλιόπαιδο είναι ο χούλιγκαν φοβάται ή σέβεται την μητέρα του.

Μιλάνε σοβαρά; Να σταματήσουν τα χουλιγκάνια με τις… μαμάδες τους στην κερκίδα. Είπαμε. Τις κουταμάρες πιο εύκολα να τις ακούσεις στη Βουλή, παρά στον καφενέ.

Διαβαστε ακομα:

ΝΑ, Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ... ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!