ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

 

Ποιος είναι ο Τσίπρας; Αυτό λέει προκλητικά και στα ίσα ο Φίλης.  Κι όχι μόνο ο Φίλης, κι άλλοι συριζαίοι που παριστάνουν τον αριστερό, αλλά το παρελθόν τους δεν τους επιτρέπει να μιλάνε για την καθαρή αριστεροσύνη τους.

''Γιατί λες τούτο και το άλλο, γιατί ψηφίζεις το άλφα και καταψηφίζεις το βήτα;'' Έτσι πήγαν να στριμώξουν στη γωνία τον Φίλη, που δεν κωλώνει εσωκομματικά και βγαίνει προς τα έξω ότι αντιπολιτεύεται φόρα παρτίδα την αυλή του Τσίπρα, δηλαδή ότι αμφισβητεί τον αρχηγό.

Για τον παλιό αριστερό, υποτίθεται πως δεν υπάρχει αρχηγός. Πάνω απ’ όλα είναι το κόμμα. Οι αρχές του κόμματος. Η ιδεολογία της αριστεράς. Κομουνιστικής ιδεολογίας ή σοσιαλιστικής. Παραμύθια της Χαλιμάς. Όποιος σέβεται την Ιστορία αναγνωρίζει ότι και τα αριστερά κόμματα λειτούργησαν ναι μεν ιδεολογικά, αλλά κυρίως αρχηγικά. Δικτατορικά, δηλαδή. Όποιος δεν συμφωνούσε με τη γραμμή του κόμματος, δηλαδή του αρχηγού, ήταν προδότης του κόμματος, ρουφιάνος της ασφάλειας, πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών, σεχταριστής, ρεβιζιονιστής. Από τέτοια χαφιεδίστικα ατέλειωτα στο ρεπερτόριο της αριστεράς.

Για τον αριστερό, λοιπόν, όλα τα άλλα κόμματα είναι αστικά. Δηλαδή; Απευθύνονται στους αστούς, στους βολεμένους. Σε εκείνους που δεν είναι πολιτικοποιημένοι, που δεν προβληματίζονται, τέλος πάντων δεν αποτελούν τη λεγομένη εργατική τάξη.

Ανοησίες σπηκάρει ο 61χρονος Φίλης. Ποιες αρχές και ποιες ιδέες του Σύριζα; Το μαγαζί προχώρησε για δυο λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με την αριστερά. Πρώτον, διότι ξεφούσκωσαν τα λάστιχα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Και, δεύτερον, διότι ο σύριζας κατέβηκε στο γήπεδο χωρίς φανέλες. Ατού ήταν μόνο η δημοφιλία του αρχηγού, του μπροστινού Τσίπρα.

Πόσα εισιτήρια θα έκοβε στην πόρτα η φάτσα του Φίλη; Του Σκουρλέτη. Του όποιου άλλου. Ο σύριζας έκανε πρωταθλητισμό διότι παίζει με τους κανόνες του αστικού κόμματος. Αν τολμήσει χωρίς φιρμάτο αρχηγό να βγάλει τη θολούρα της αριστεράς, την οποία θα κληθεί να σηκώσει στο μπαλκόνι κάποιος άλλος, τότε θα ξαναβρεθεί στο 4-5%.
Στη φώτο Τσίπρας μπροστά, Φίλης από πίσω. Δεν είναι ίδιοι. Ο ένας είναι αρχηγός -του κόμματος, όχι της ιδεολογίας-  ο άλλος δεν είναι αρχηγός. Υπάρχει, λοιπόν, μια διαφορά, ουδεμία σχέση έχουσα με τα κιλά που κουβαλάει ο καθένας.
Διαβαστε ακομα:

ΤΥΦΛΟΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ