ΟΥΤΕ ΣΠΑΣΟΥΑΡ, ΟΥΤΕ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

 

Βγαίνει από τα αποδυτήρια η ομάδα. Μπροστά ο κάπταιν και ακολουθούν ο ένας ποδοσφαιριστής της ενδεκάδας πίσω από τον άλλον. Ένδεκα θέλει το παιχνίδι, ένδεκα θα στηθούν στη σέντρα. Ομάδα είναι, όχι κυβέρνηση να παίζουν όσοι υπουργοί και υφυπουργοί γουστάρει ο πρωθυπουργός. Παίζουν είπα; Λάθος! Αν παίζουν το πουλί τους ή κάτι άλλο οι κύριοι της κυβέρνησης το κάνουν κατά μόνας, δεν έχουν αντίπαλο στο υπουργείο τους. Και δεν υπάρχει διαιτητής ή δικαστής να τους κρίνει, να τους τιμωρήσει. Κανένα var, ούτε κάνουν παιχνίδι μπροστά σε κόσμο, σε θεατές στο γήπεδο ή να τους σημαδεύει γκρο πλάν η κάμερα.

Αλήθεια, η ΝΔ, που παίζει υποτίθεται την κυβέρνηση, είναι ομάδα κανονική; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τον Σύριζα που αυτός παριστάνει την απέναντι ομάδα, αυτή της αντιπολίτευσης. Δεν νομίζω πως τα δυο κόμματα παρουσιάζουν ενδεκάδες ή δεκαεξάδες με παίκτες αξίας, δοκιμασμένους, και προπονημένους. Προετοιμασμένους στα καθήκοντα τους.

Είχε φτάσει προ των πυλών να κερδίσει τις εκλογές ο Τσίπρας και ψαχνόταν. Ποιους να κατεβάσει στο γήπεδο. Σε ποιους να αναθέσει τα υπουργεία. Έξι κομματικούς οικονομολόγους άλφα γραμμής είχε ο Σύριζα και το υπουργείο το έδωσε στον εξωκομματικό και περίεργο Βαρουφάκη. Το υπουργείο εξωτερικών σε κάποιον που δεν είχε εμπιστοσύνη, τον Κοτζιά. Το παιδείας στον Φίλη, που ο ένας δεν ήθελε να βλέπει τον άλλον.  Για να συμπληρώσει ομάδα έκανε μεταγραφές από το… ΠΑΣΟΚ, που λόγω της κομματικής του χρεοκοπίας πήρε τη θέση του ο… άφθαρτος σύριζας.

Τελικά, ο Τσίπρας, όπως κάθε κάπταιν στην πολιτική, τους ενδιαφέρει μόνο να σηκώσουν την κούπα. Ότι νικήσαμε, πήραμε το πρωτάθλημα. Το πήρες το πρωτάθλημα, σύντροφε Καραμανλή και Παπανδρέου και Τσίπρα, αλλά η ομάδα πάτωσε.

Ο Μητσοτάκης. Δεν βλέπω ομάδα πάλι. Γήπεδο βλέπω, αλλά χωρίς σώβρακα, χωρίς φανέλες, χωρίς σπασουάρ- τα τατουάζ δεν είναι απαραίτητα. Και πώς να δω όλα αυτά τα απαραίτητα, όταν λείπουν οι παίκτες. Οι παικταράδες. Ποτέ στην Ιστορία, σε καμιά χώρα, δεν πήρε πρωτάθλημα ομάδα χωρίς παίκτες. Μόνο στην πολιτική συμβαίνει το απίθανο. Να απονέμεται προκαταβολικά η κούπα για τέσσερα χρόνια σε ομάδα που δεν είναι ομάδα. Σε παίκτες αγύμναστους, άπειρους, που σκοράρουν μόνο στα παράθυρα των καναλιών.   
Διαβαστε ακομα:

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΕΦΑ ΑΦΟΥ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ