ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ

 

Αύριο Πέμπτη απεργία γενική. Για ποιο λόγο; Η ερώτηση έχει νόημα μόνο σ’ όποιον συμφωνεί πως οι απεργίες και γενικά οι λεγόμενοι εργατικοί αγώνες προωθούν τα αιτήματα του λαού και της κοινωνίας.

Σα σήμερα 5 Μαίου, το 2010, έγινε μια ακόμα γενική απεργία στην Ελλάδα έτοιμη να σηκώσει τα πόδια στα μνημόνια. Για να μη ξεχνιόμαστε, τα μνημόνια ήλθαν και δεν τα σταμάτησε κανένα αντίθετο κόμμα, ούτε ο ίδιος ο λαός των αγανακτισμένων. Μνημόνια υπέγραψαν- για να κάνουμε ταμείο- και οι αντιμνημονιακοί πρωθυπουργοί Σαμαράς και Τσίπρας.

Ομάδα κουκουλοφόρων, κάποιοι, κάποιος απ’ αυτούς, σε μια έξαρση αντιμνημονιακή, ρίχνει μολότωφ στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου. Μόνο τρεις υπάλληλοι κάηκαν ζωντανοί, όλοι κάτω των 35 ετών, δυο γυναίκες, η μια έγκυος. Και είκοσι τους πήγαν νοσοκομείο. Ποιοι ήταν οι δράστες; Άγνωστοι. Ψάξε βρες.

Δικογραφία τόμοι μισής βιβλιοθήκης. Κατηγορούμενοι δυο που απαλλάχτηκαν στη δίκη. Τα νέα έγιναν γνωστά από τα διεθνή μέσα, τα ντόπια στον αγώνα κι αυτά για το ιερό καθήκον της απεργίας.

Πολιτικά και κοινωνικά πήγαν άψαλτοι οι νεκροί της Μαρφίν. Γιατί ήταν υπάλληλοι του συστήματος. Εργαζόμενοι σε εργοδότη καπιτάλα. Και στο φινάλε τους έστειλαν στον άλλο κόσμο, τους έκλεισαν τα σπίτια κουκουλοφόροι, όχι τίποτα μπάτσοι. Αν σκοτωνόντουσαν από ασφαλίτικα δακρυγόνα, τότε ναι, θα τους πενθούσαν κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ