ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ''ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ'' ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

Ήταν, λένε, ''ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ''. Έτσι τον χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ. Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Τι εννοούν; Ότι το ΠΑΣΟΚ έγραψε Ιστορία κι αυτή ήταν καλή και ωφέλιμη για την Ελλάδα. Ότι είναι τίτλος τιμής να είναι κανείς ιστορικό στέλεχος του εν λόγω κόμματος. Αυτό εννοούν;

Πέθανε ο Θόδωρος Κατσανέβας -από κορονοϊό, άσχετο αυτό – και συμπεριέλαβαν κι αυτόν στους… ιδρυτές του ΠΑΣΟΚ, στα ''ιστορικά στελέχη'' του κινήματος.

Ο μακαρίτης ήταν γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου. Άντε να πειστεί ο καθένας ότι ο αρχηγός όταν έγινε πρωθυπουργός το 1981 διόρισε την ίδια κιόλας μέρα αξιοκρατικά τον σύζυγο της μοναχοκόρης του Σοφίας. Τον έκανε διοικητή στον ΟΑΕΔ μέχρι το 1985 και επειδή… πέτυχε τον έστειλε καπάκι μετά να πετύχει και στο ΙΚΑ, αφεντικό κι εκεί.

Λίγες μέρες πριν πεθάνει ο Κατσανέβας αυτοχαρακτηριζόταν ''αντισυστημικός'', αλλά μπράβο του, διότι - παρ' ό,τι η πολιτική του επιρροή ήταν μηδενική - σύστηνε στον κόσμο να εμβολιαστεί. Προφανώς, από μια άποψη, θεωρούσε ως ''συστημικό'' όποιον δέχεται να εμβολιαστεί.

Επί του θέματος. Τι σημαίνει ''ιστορικό στέλεχος'' του επίσης ''ιστορικού'' ΠΑΣΟΚ; Το ερώτημα, βέβαια, δεν αφορά τον μακαρίτη Κατσανέβα, αλλά την ανευθυνότητα των ΜΜΕ. Υπ’ όψιν ότι ο Κατσανέβας όταν χώρισε με την κόρη και αδελφή των Παπανδρέου ψάχθηκε κομματικά και σ’ άλλους χώρους, εκτός του μαγαζιού ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια είναι τιμητικό για ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τα… ιστορικά του στελέχη να αναζητούν στέγη σε κόμματα δεξιά και ακροδεξιά; 
 
Στη φώτο, ο Κατσανέβας με δυο πρώην... ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη και Πέτρο Κωστόπουλο. 
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.... ΔΟΥΛΕΥΕΙ