ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ… ΟΝΟΜΑ ΠΑΣΟΚ;

 
Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ο Λοβέρδος. Γιατί, όχι; Ωραίος είναι, νέος είναι (1956), λέγεται και Ανδρέας, όπως ο μακαρίτης μεγάλος ιδρυτής του κινήματος. Που από την πολύ κινητικότητα κατάντησε να παλεύει για να ξεφύγει από μονοψήφιο ποσοστό. Δύσκολο, αν όχι απίθανο για μια καμένο πράμα, όπως είναι το πρώην ΠΑΣΟΚ.
Το ξέρει ο Λοβέρδος πως είναι αδύνατον να ξανασηκώσει κεφάλι το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ, που κυκλοφορεί στην πιάτσα με άλλο όνομα, ως κινάλ, με μπροστάρισσα την κυρία Φώφη (1964). Γιατί έχει κάνει τον κύκλο του. Αυτός, όμως, έχει προσωπικές φιλοδοξίες και ελπίζει να τις διεκδικήσει ως αρχηγός κόμματος, έστω κι αν αυτό παραμένει με ποσοστό μονοψήφιο.
Έχουν αποφασιστεί, αλλά ακόμα δεν υπάρχει το πότε, οι εκλογές στο πασοκινάλ, υποψήφιοι γαμπροί θα είναι κι άλλοι, αλλά το φαβορί ο Λοβέρδος. Με σύνθημα και στόχο να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να ξαναπάρει το όνομα του.

Ο Τσίπρας, βέβαια, που ενδιαφέρεται περισσότερο για το χώρο του κέντρου, παρά για τα στενόσοκα της αριστεράς, πέταξε στα ίσα το δηλητήριο. Ότι ο Λοβέρδος θέλει να λαμογιάρει με τον Μητσοτάκη κι όταν ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Για τον συριζαίο είναι πολιτικά ορθό ο ίδιος να προσπαθεί να τσουρνέψει ψήφους εκτός περιοχής του, έξω από το οικόπεδο της αριστεράς. Όχι και για τον Λοβέρδο να χαλβαδιάζει τη ΝΔ, η οποία πλέον δεν παίζει με τους όρους παλιού δεξιού κόμματος. Στο φινάλε, αυτό που πρώτα ενδιαφέρει τον Λοβέρδο και την Γεννηματά είναι να μεγαλώσουν το μπόι του πασοκινάλ ποντάροντας στα χωράφια τους, που τα καταπατεί ο αριστερός με προβιά κεντρώου Αλέξης.
Στη φώτο, Λοβέρδος και Τσίπρας, ο καβγάς για την... αλάνα του κέντρου.
Διαβαστε ακομα:

Ο MR BEAN TOY ΣΥΡΙΖΑ, Ο… SCOUTER ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ