ΚΑΨΟΝΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΗ ΒΡΩΜΟΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ

 
Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτάκια μας. Τι άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μας. Ότι θα συναντηθούν σε... καλό κλίμα οι Μητσοατάκης και Ερντογάν. Ότι το ραντεβού που κλείδωσε για την προσεχή Παρασκευή σε ουδέτερο έδαφος, στις Βρυξέλλες, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σε... άλλους τόνους, με άλλες σκέψεις του σουλτάνου. Θα 'ναι μια συνάντηση κορυφής Ελλάδος και Τουρκίας ''καλής θελήσεως''.
Πως τα λένε.... Καλέ, πως τα λένε!  Όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί από τότε που έγινε πρόεδρος στην Τουρκία ο Ερντογάν, τον συνάντησαν και τα είπαν μαζί του μια χαρά. Ποτέ, όμως, δεν βελτιώθηκαν οι σχέσεις των δυο χωρών, Απεναντίας χάλασαν, περισσότερο από το παρελθόν. Τα πράγματα τελευταία έφτασαν στην κόψη του ξυραφιού. Και σ' αυτό το σημείο βρίσκονται.
Σε τίποτα δεν θα ωφελήσει και η προσεχής συνάντηση και όσες άλλες ακολουθήσουν ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον όποιον άλλον Έλληνα πρωθυπουργό με τον κάθε σουλτάνο της Τουρκίας. Ο Ερντογάν είναι σήμερα αληθινός σουλτάνος, μην ακούτε αυτά που λένε, έχει κτίσει προσωπικό καθεστώς εξουσίας στην Τουρκία. Αφού πρώτα ξερίζωσε τις δομές του κεμαλισμού και έβαλε τα θεμέλια του ερντογανισμού.
Δεν αποκλείεται αύριο, μεθαύριο να τον πετάξουν σα σκυλί τον σουλτάνο. Λέμε τι ισχύει σήμερα. Και για να αλλάξουμε το πνεύμα της κουβέντας, χωρίς να θεωρηθεί πως κάνουμε πλάκα. Σκέπτομαι τον φουκαρά τον Μητσοτάκη, που είναι υποχρεωμένος να κάτσει στα δυο μέτρα με τον Ερντογάν. Αυτή την βρωμόφατσα του Τούρκου. Μιλάω σοβαρά. Είναι σαν να σου κάνουν καψόνι.  Να είσαι υποχρεωμένος να αντέχεις ένα άτομο κακάσχημο και αηδιαστικό, και από πάνω να τον ακούς να λέει παλαβά πράγματα. Σε... φιλικό κλίμα, όπως προβλέπουν αυτοί που τα λένε έτσι γιατί αυτή είναι η γραμμή.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ