ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

 

Είναι κάποιοι τύποι που κλέβουν την παράσταση. Την προσοχή του κοσμάκη, όχι απαραίτητα το χειροκρότημα. Το ότι οι εν λόγω παίκτες της καθημερινότητας κερδίζουν με τα τεχνάσματα τους θεαματικότητα, δεν σημαίνει πως κατακτούν την αποδοχή. Την αναγνώριση της αξίας του.

Αδιάφορο κι αν είναι άξιοι οι φιγουράτοι τύποι της πολιτικής ή γενικά του δημόσιου βίου, που κάνουν παιχνίδι. Γράφουν, δηλαδή μετράει η γραφικότητα τους, κι αυτοί συνεχώς την επιδοτούν με νέα επεισόδια, με νέα σκέρτσα.

Τι είναι π,χ. ο ''αψύς Κρητικός Παύλος Πολάκης'', η φιρμάρα; Ο παίκτης! Άσχετο αν είναι γιατρός, βουλευτής, υπουργός, συριζαίος. Βρήκε το ρόλο του και έσχισε. Σάρωσε.Το ίδιο θα κατάφερνε αν ήταν μηχανικός ή δικηγόρος, νεοδημοκράτης ή χρυσαυγίτης.

Ψοφάει ο κόσμος από καταβολής για τζερτζελέ. Όποιος, λοιπόν, ανεβαίνει στη σκηνή και κάνει κόλπα, κερδίζει δημοσιότητα. Παραμύθι φούρναρης ότι με τα καμώματα του κοντράρει τους αντιπάλους, πολεμάει υπέρ της ιδεολογίας του, του κόμματος του. Ανοησίες. Όλα γίνονται στο βωμό της προσωπικής προβολής.

Και καμιά ουσία. Ο παίκτης, κουλτιουράρης ή όχι, δεν προσθέτει τίποτα. Τίποτα δεν κερδίζει με τις κόνξες του η Ελλάδα, η κυβέρνηση, το κόμμα του. Προσωπική φιγούρα πουλάει. Στη φώτο, με την τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση.

Ο μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος ήταν ο παικταράς. Καθημερινή παρουσία στα κανάλια. Τα έχωνε δεξιά κι αριστερά. Δήθεν υπέρ του Ανδρέα και της… δημοκρατικής παράταξης. Άλλης κοπής παικτούρα ο Κώστας Ζουράρις, που γεννήθηκε το 1940, σα σήμερα 11 Ιουνίου. Η περίπτωση. Ήταν μέλος του ΚΚΕ αλλά και του αντιπάλου του ΚΚ Εσωτερικού. Γίνεται;

Γιος σεξολόγου και θρησκόληπτος ο Ζουράρις μιλάει δημόσια και δεν τον καταλαβαίνουν, διότι κάνει την πλάκα του με αρχαίζουσα γλώσσα και αυστηρή καθαρεύουσα. Βγήκε βουλευτής με το δήθεν ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ και μετά εξελέγη με το μαϊμού αριστερό Σύριζα. Δεν δεχόταν ονομασία των Σκοπίων όπου θα αναφερόταν η λέξη Μακεδονία και συμφώνησε με τον Τσίπρα στο Βόρεια Μακεδονία.

Γίνεται ένας πνευματικός άνθρωπος να είναι και μαύρο και άσπρο; Δεν είναι σίγουρο ότι ο παίκτης είναι μαύρο ή άσπρο. Τι είναι; Παίκτης που κάνει παιχνίδι με όλα τα χρώματα.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΟΙ... ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟΙ