ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑΡΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

 

Όταν είσαι μικρός, τότε για να επιβιώσεις αναγκάζεσαι να συμπεριφέρεσαι όπως δεν γουστάρεις. Μ’ άλλον εαυτό, όχι τον δικό σου. Κι όταν είσαι μεγάλος και τρανός, πάλι δεν είσαι ο εαυτός σου. Θες δεν θες, το γουστάρεις ή όχι, είσαι υποχρεωμένος να έχεις συμπεριφορά μεγάλου, ισχυρού. Ελεύθερος είσαι μόνο αν γίνεις ανεξάρτητος. Και η ανεξαρτησία επιτυγχάνεται αν αδιαφορείς με το γύρω σου. Αν δεν επιδιώκεις το όποιο νταραβέρι με το γύρω σου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι μια δυστυχία. Επειδή χθες ήταν γαμάω και σήμερα ψάχνεται με ποιον να λαμογιάρει. Να, πως έχει το σκηνικό στο λεγάμενο Κινάλ, το πρώην ΠΑΣΟΚ: Στις εσωκομματικές εκλογές την αρχηγία θα διεκδικήσουν η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το ξέρουν και οι δυο ότι το κόμμα δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα. Δεν ξαναγίνεται, δηλαδή, κόμμα εξουσίας. Κυβέρνησης. Οπότε ή θα κάνουν παιχνίδι με τον Μητσοτάκη ή με τον Τσίπρα.
Στις προσεχείς εκλογές, όποτε γίνουν, στην ώρα τους ή πρόωρα, θα ισχύσει η απλή αναλογική. Το κεντροαριστερό πασοκινάλ υποτίθεται πως έχει παραδοσιακή αντιπαλότητα με την δεξιά ΝΔ, ενώ το χώρο του έχει καταλάβει ο δήθεν αριστερός σύριζας που εμφανίζεται πλέον ως μαίμού κεντροαριστερός. Τι κάνει αύριο ο νέος αρχηγός του πρώην ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ο ίδιος φιλοδοξεί να κυνηγήσει προσωπική αναβάθμιση στο ντόπιο pawer game της πολιτικής; Ένα από τα δυο: 
Ή συνεργάζεται με τον Τσίπρα, δηλαδή παραδίδεται να τον καταπιεί ο Σύριζα. Ή κολλάει με τον Μητσοτάκη και παίρνει ένα-δυο υπουργεία, χωρίς να... ταυτιστεί με τη ΝΔ. Και το ΚΚΕ επί Φλωράκη είχε συγκυβερνήσει με την ΝΔ, αλλά αμέσως μετά συνέχισε να τα χώνει στη... δεξιά. 
Όπως και να 'χει οι απαιτήσεις του Λοβέρδου ή της Γεννηματά, προεκλογικά ή μετεκλογικά, από Μητσοτάκη ή Τσίπρα, ορίζονται από τα ποσοστά του πασοκινάλ. Και την αδυναμία του να το γυρίσει, να βρεθεί με διψήφιο ποσοστό. 
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ