ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΤΑΛΚ

 
Η κουβέντα στη Δύση για τους τάλιμπαν στο Αφγανιστάν περιορίζεται στην τρομοκρατία που ακούν στην κοινωνία στο όνομα της θρησκείας τους. Στην ακραία μορφή της, στον ισλαμισμό. Και το πως συμπεριφέρονται στις γυναίκες. Και δεν λαμβάνουν υπ' όψιν ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι γυναίκες στο Αφγανιστάν έχουν μάθει αιώνες τώρα, τέλος πάντων θέλουν να ζουν σύμφωνα με τις επιταγές των τάλιμπαν.
Χθες πρώτη είδηση που έπαιξε παγκόσμια ήταν η απαγόρευση στο ξύρισμα της γενειάδας. Οι τάλιμπαν, συγκεκριμένα η θρησκευτική... αστυνομία τους ξεκαθάρισε στους μπαρμπέρηδες του Αφγανιστάν πως θα βρουν το μπελά τους αν ξυρίσουν κανενός τα γένεια. 
Με τα ναρκωτικά, τι γίνεται; Παλιά ιστορία, τίποτα το καινούργιο. Η επανάσταση χρειάζεται χρήματα. Όταν παίρνεις τα όπλα δεν εργάζεσαι, δεν παράγεις. Πως, λοιπόν, θα συντηρηθείς για να είσαι σε θέση να συνεχίσεις τον αγώνα; Οι αναρχικοί είχαν νομιμοποιήσει τις ληστείες στις τράπεζες. Οι επαναστάτες που ήταν στα βουνά έκαναν απαγωγές και ζητούσαν λύτρα. 
Οι τάλιμπαν εδώ και χρόνια το 'χουν ρίξει στο εμπόριο της άσπρης. Αφού γουστάρουν να πρεζώνονται στις καπιταλιστικές χώρες, ποια είναι η αμαρτία τους; Πιάσανε στην Ινδία μεγάλη ποσότητα ηρωίνης από Αφγανιστάν. Αξίας 2,7 εκ. δολαρίων. Σε εμπορευματοκιβώτια τα οποία υποτίθεται περιείχαν... ταλκ.
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ… ΚΙΝΑΛΙΣΤΕΣ