ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ

 

Βγαίνει κάποιος χάλιας πολιτικός που απευθύνεται σε κοινό πιο χάλια απ’ αυτόν και λέει ''Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά''. Κάνει την πλάκα του ο κύριος; Σε καμιά περίπτωση. Όλοι οι πολιτικοί λένε με μεγάλη σοβαρότητα τις γελοιότητες τους. Γιατί; Επειδή κάνουν παιχνίδι με ακροατήριο για κλωτσές.

Του ΠΑΣΟΚ ήταν το σύνθημα ''Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά'' Το οποίο το... ξέχασε διότι κυβερνούσε σα να ήταν στα πράγματα η ΝΔ. Και η ''πρώτη φορά… αριστερά'' κυβέρνησε στα ίδια πατήματα. Σα να ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ.

Ο φαιδρός πολιτικά και κομματικά Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία στο κινάλ. Για ποιο λόγο; Μόλις πριν τρεις μέρες, με αφορμή την πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ Οκτώβριο του 1981, πέταξε το εξής ανέκδοτο: ''Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού''.

Τι λέει ο άνθρωπος; Λέει αυτά που λένε αυτοί που γίνονται πρωθυπουργοί. Μ’ αυτές τις ανοησίες έγινε πρωθυπουργός ο παππούς του, ο πατέρας του και ο ίδιος.

Άντε και κατεβαίνει ο 69χρονος George στις εσωκομματικές εκλογές του πρώην ΠΑΣΟΚ. Άντε και εκλέγεται. Παρακάτω; Δεν έχει παρακάτω. Ούτε τον εαυτό του βοηθάει, ούτε το κόμμα. Μόνο την Ελλάδα βοηθάει, που τον έχει ανάγκη για ''... να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού''. Ολέ!

Διαβαστε ακομα:

ΜΑΙΜΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗΣ Ο ΤΙΤΟ, ΣΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ Η ΓΙΟΒΑΝΚΑ