ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ

 

Εκλογές στο κινάλ. Υποψήφιοι αρχηγοί έξι, αν δεν πέθαινε η Γεννηματά (φώτο) θα ήταν επτά και οκτώ αν δεν απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Κεγκέρογλου. Λίγοι οι έξι, δημοκρατικό κόμμα είναι, καλό θα ήταν δεκαέξι, γιατί όχι και 19. Όσοι περισσότεροι, τόσο το καλύτερο.

Γίνονται και γκάλοπ. Τι ψάρια πιάνει ο καθένας που θέλει την καρέκλα της Φώφης. Ποια καρέκλα; Θρόνος κανονικός. Και λέω εγώ…

... Αφού τα γκάλοπ δείχνουν ποιος θα κερδίσει, γιατί επιμένουν αυτοί που σίγουρα θα αποτύχουν. Σα να πιάνει κάποιος θέση στην αφετηρία όταν ξέρει πως θα χάσει στην κούρσα. Γιατί να τρέξει; Να τερματίσει τελευταίος ή προτελευταίος.

Αυτός που γνωρίζει ότι στις εκλογές σ’ ένα μήνα θα είναι δεύτερος και τρίτος, κατεβαίνει στον αγώνα για να… κατοχυρώσει τη δευτεριά και την τριτιά του. Δηλαδή; Να δείξει στο κόμμα ότι μετράει, αν όχι για αρχηγός, αλλά σίγουρα για μεγαλοστέλεχος και να ξέρει ο εκλεγμένος αρχηγός πως θα του ξηγιέται στις εσωκομματικές ισορροπίες. Αν, όμως, αποσύρει την υποψηφιότητα του αυτός που δεν έχει πιθανότητα να κερδίσει, τότε χάνει την ευκαιρία να… ζυγίσει τα όποια κυβικά του.

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΛΟ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΦΗ