Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ... ΣΤΡΙΜΩΞΟΥΝ

 
Κείμενο ΗΛΙΑ ΜΠΑΖΙΝΑ
Η Γερμανία ήταν, μαζί με τη Ρωσία, η μόνη μεγάλη χώρα του ευρωπαικού κόσμου, της οποίας ο λαός δεν είχε πραγματικά βιώματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Για τη Ρωσία, αυτό δεν άλλαξε. Και η Ρωσία έχει δικές της πρώτες ύλες και "ζωτικό χώρο'', που η Γερμανία δεν εί­χε και που αποτελούσε την προτεραιότητα της επιθετικής της πολιτι­κής. Το ζωτικό χώρο, μια μεγάλη δύ­ναμη πρέπει να τον έχη ΠΡΙΝ κάνει πόλεμο.
Είναι αστρονομικά πιο δύσκολο το να αποσπάσης ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ το ζωτικό χώρο του άλλου, που τον υπερασπίζε­ται ως "πάτριο έδαφος" όλος ο λαός του. Η Ρωσία πάντα έκανε τη γη της να «μάχεται» υπέρ του λαού της και όχι μόνο το αντίστροφο. Το μόνιμο πρόβλημά της είναι ότι τα νερά που την περιβάλλουν έχουν εποχές που παγώνουν και αχρηστεύουν το ναυτικό της.
Το ΝΑΤΟπροσπαθεί να φυλακίση τη Ρωσία σε κλοιό, να της περάση στο λαιμό της γαρότα. Η «Τελική Αναμέτρηση» του Σάξωνα με το Σλάβο είναι αγγλοαμερικάνικη ψύχωση, που αποκρύπτεται εντελώς αδέξια. Οι ίδιοι οι Ρώσοι την περιμένουν.
Και θα αποδειχθεί ότι τελικά, ο γίγας Κορνήλιος Καστοριάδης που κι εγώ τον αμφισβήτησα, είχε δίκιο. Της ΡΩΣΙΑΣ και όχι των ΗΠΑ η πολεμική μηχανή και ο μιλιταρισμός αποτελούν το μεγάλο κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη. Μόνο ένα άλλαξε! Η ΕΣΣΔ λέγεται Ρωσία και είναι μια χώρα πολύ πιο ευέλικτη και αποτελεσματική από τον αείμνηστο δεινόσαυρο, που αυτοδιαλύθηκε, έσκασε από το βάρος του και έδωσε στους Αμερικάνους πάτημα να λένε ότι… νίκησαν σε κάποιο… πόλεμο, το λεγόμενο ψυχρό.
Πόλεμοι θα υπάρχουν μόνο θερμοί. Οι ΜΑΧΕΣ τα κρίνουν όλα! Προσέξτε το, φίλοι, αυτό και θυμηθήτε το. ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΛΑ.
Αν ο στραγγαλισμός μιας δύναμης με άλλα μέσα, έξω από το πεδίο της μάχης, φθάση κοντά στο να γίνη θανάσιμος, ΠΑΛΙ θα έχουμε ΜΑΧΗ. Θερμή! Αυτό πάει να σύμβή τώρα. Ετσι διαβάζω εγώ τις εικόνες, που είδα από τον Καύκασο. Βλέποντας τις αλλεπάλληλες παρελάσεις των ρωσικών αρμάτων, προσπαθούσα να συνδέσω σημειολογικά την εικόνα με κάποιο συμβολισμό, να καταλάβω που με πήγαινε. Και ξαφνικά το βρήκα. «Κουρσκ», είπα. Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι Ρώσοι στον κόσμο. Κούρσκ! Που για τους περισσότερους, ιδίως Δυτικούς, δεν είναι παρά η υπόμνηση μια γιγάντιας ρωσικής ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ μέσω της γνωστής φρικαλέας ιστορίας με το τραγικό πυρηνικό υποβρύχιο και το καταδικασμένο πλήρωμά του. Το δε όνομα αυτού «ΚΟΥΡΣΚ» (φώτο, το υποβρύχιο ''Κουρσκ'' ).
Που σημαίνει όμως και κάτι άλλο. Σημαίνει την πιο πολύνεκρη μάχη, που έζησε το ανθρώπινο ον, σε όλες τις χιλιετίες της ύπαρξής του. Και την κέρδισαν οι ΡΩΣΟΙ. Υπομένοντας συντριπτικές απώλειες για να προξενήσουν στον εχθρό, τη Βέρμαχτ, ΑΚΟΜΑ πιο συντριπτικές απώλειες. Και τι άλλο, ακόμα πιο ζωτικό, σημαίνει η μάχη του Κουρσκ; Σημαίνει την ήττα ενός… φαβορί. Μιας πολεμικής μηχανής θεωρούμενης ανίκητης, που όμως έκανε το λάθος να τα βάλη με τους Ρώσους και να τους ΑΝΑΓΚΑΣΗ να την εξολοθρεύσουν, αφού δεν τους αφέθηκε άλλη διέξοδος.
Ένα ακόμα δίδαγ­μα από την πορεία της Ναζιστικής Γερ­μανίας. Κι εκείνη έ­γινε τρομερή όταν τη στρίμωξαν μετά το 1918. Και ηττήθηκε από εχθρό, την ΕΣΣΔ, που η ΙΔΙΑ στρίμωξε ακόμα περισ­σότερο! Και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλε­μός στην ουσία τε­λείωσε με το Κουρσκ. Όλα τα άλλα ήταν μια μακρά σειρά από ιστερόγραφα. Στο Κουρσκ έγινε η μεγάλη μετά­βαση. Μια ως τότε επιτιθέμε­νη δύναμη μεταβλήθηκε σε αμυνόμενη. Κι αυτό δεν άλ­λαξε μέχρι να φτάσουν τα σοβιετικά Τ-34 στο Βερολίνο.
Η Ρωσία δεν ΕΞΩΘΕΙΤΑΙ σε πόλεμο, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ σε πόλεμο. Και αυτή η φορά είναι διάφορετική. Η αρ­κούδα δεν στριμώχτηκε α­πό τους κακούς κυνηγούς και τώρα είναι υποχρεωμέ­νη να δώση μάχη. Όχι. Η, αρκούδα ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ τους μαλάκες κυνηγούς… να την στριμώξουν. Αυτό θέλει.
Έχει λογαριασμούς να καθαρίση. Καλά κοιμόταν μέχρι το υποβρύχιο «Κουρσκ». Την ξύπνησαν. Κακό της κεφαλής τους.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' ΣΤΙΣ 06.09.2008
Διαβαστε ακομα:

Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΗ... ΘΕΩΡΙΑ