ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 

Τελικά, ανακοινώθηκε και δημόσια. Ο Λοβέρδος υποστηρίζει Ανδρουλάκη, όχι Παπανδρέου. Τι είναι αυτό; Είναι ότι ο Λοβέρδος έχει στην τσέπη ψήφους κι αποφάσισε για το καλό του κόμματος να τις ρίξει στην κάλπη για πάρτη του Ανδρουλάκη. Δικοί του είναι οι ψήφοι, ό,τι γουστάρει τους κάνει.

Ποια δημοκρατία, ποιο κόμμα δημοκρατικό και ποιες δημοκρατικές διαδικασίες. Ο Λοβέρδος δεν μιλάει για την προσωπική του και μια μόνη ψήφο. Όχι, βέβαια. Και το έργο παίζεται στα ίσα. Ανοιχτά. Και είναι αποδεκτό. Ένας κομματάρχης, που παραπέμπει στα παλιά χρόνια, είναι η βάση της δημοκρατίας. Ο παλαιού τύπου κομματάρχης της επαρχίας.

Μ’ αυτόν θα νταραβεριστεί ο αρχηγός κόμματος. Με τον τοπικό κομματάρχη, που έχει στο χέρι ένα άλφα αριθμό ψηφοφόρων. Οι οποίοι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να ξέρουν τον υποψήφιο βουλευτή, αν θέλουν κάτι θα απευθυνθούν στον κομματάρχη της περιοχής.

Αν αποφάσισε ο Λοβέρδος να υποστηρίξει Παπανδρέου, τότε οι βουλευτές της ομάδας του, οι κομματάρχες της επιρροής του, δεν θα ψήφιζαν Ανδρουλάκη. Η ψήφος είναι… ελεύθερη στη δημοκρατία, όχι καθοδηγούμενη.  

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΕΡΙΑΝΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ… ΑΡΧΗΓΟΙ