ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ WHISKEY!!!

 

Τον διαβάζεις όταν ήταν 22 χρονών και το πρώτο που λες είναι πως αποκλείεται να πρόκειται για Άγγλο. Το δεύτερο, ότι τον βρίζεις αν τον χαρακτηρίσεις απλά αριστερό, διότι έχεις να κάνεις με ορκισμένο τρομοκράτη. Και το τρίτο, ότι ο φιλελληνισμός του πλησιάζει την ποίηση και το ρομαντισμό του Λόρδου Μπάυρον.

Να, πως κατέληγε ένα άρθρο του τον Απρίλιο του 1986 σε φοιτητικό περιοδικό o πρόεδρος της Oxford Union Society:

''... Τα Ελγίνεια Μάρμαρα πρέπει να φύγουν από τούτη τη βόρεια κουλτούρα της κατανάλωσης ουίσκυ και της ενοχής, και να εκτεθούν εκεί όπου ανήκουν: Στη χώρα με το λαμπρό φως του ήλιου, το τοπίο του Αχιλλέα, ''τα απλόσκιωτα κορφοβούνα και την αφρισμένη θάλασσα''. Θα στεγαστούν σε ένα νέο μουσείο μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Ακρόπολη. Θα τα φροντίζουν σχολαστικά. Δεν θα υποστούν σοβαρές φθορές, όπως υπέστησαν στο Βρετανικό Μουσείο το 1938 από μανιακές πλύστρες που τα έτριβαν με χάλκινες βούρτσες. Σύμφωνα με το θρύλο τα αγάλματα των θεών ούρλιαζαν καθώς τα αποκολλούσαν από τον Παρθενώνα. Έχουν περάσει σχεδόν δυο αιώνες από την ενέργεια του Λόρδου Ελγίν και οι θεοί αδυνατούν να εξαπατηθούν''.

Ποιος, αλήθεια, υπογραφεί αυτό το άρθρο, του οποίου τον επίλογο μόλις διαβάσατε, και αξίζει να ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος στην ανύπαρκτη διεθνή λέσχη συνηγόρων για την Επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα; Ο σημερινός πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον!!! Ο 57χρονος πρώην δημοσιογράφος, αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος στην Αγγλία.

Συμπέρασμα: Καμιά, μα καμία αξία έχει τι έλεγε χθες, τι λέει σήμερα, τι θα πει αύριο ο πολιτικός. Ο κάθε πολιτικός. Ο τελευταίος σήμερα που στην Αγγλία παίρνει θέση υπέρ της Επιστροφής των Μνημείων στην Ακρόπολη είναι ο Άγγλος πρωθυπουργός. Ο οποίος ως φοιτητής, στο συγκεκριμένο ζήτημα, έμοιαζε για οργισμένος επαναστάτης. Στη φώτο ο συνδικαλιστής φοιτητής Μπόρις Τζόνσον συνομιλεί με την Μελίνα Μερκούρη για την επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων στην πατρίδα τους από την Αγγλία.
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ