Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ο πλανήτης περιμένει να μπουκάρει στην Ουκρανία ο Πούτιν. Και γιατί να κάνει τη βρωμοδουλειά η Ρωσία; Επειδή είναι πιο δυνατή. Το απίθανο είναι ο μκρότερος, ο στρατιωτικά περισσότερο αδύναμος να εισβάλει στον πιο ισχυρό του. Δεν είναι, όμως, μόνο η οπλική υπεροχή της κάποτε μαμάς Ρωσίας στην ομόδοξη και χριστιανορθόξη Ουκρανία. Όταν ένας έχει βάλει στόχο να προχωρήσει στον ουσιαστικά πολεμικού χαρακτήρα τσαμπουκά βρίσκει ένα κάρο υπαρκτές και ανύπαρκτες δικαιολογίες.

Ο 69χρονος Πούτιν είναι το αφεντικό στην Ρωσία και αποφασίζει με τη σκέψη ότι θα παραμείνει στην εξουσία άλλα 20 χρόνια, τουλάχιστον. Τσάρος ανέλαβε στην μεγάλη χώρα από τον Μάιο του 2008 και μόνο σαν αναλώσιμος δεν συμπεριφέρεται. Προς όλους, εντός και εκτός έδρας.

Η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Ξεκάθαρος είναι ο Πούτιν. Άλλο κράτος η Ουκρανία, ανεξάρτητο, όμως αν ενοχλεί τα οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας, αυτό δεν το… επιτρέπει η πιο ισχυρή Ρωσία του Πούτιν.

Ένα παράδειγμα. Η Ουκρανία θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ, όπως οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία. Πόλεμος παγκόσμιος! Στην περίπτωση, βέβαια, που ο Πούτιν… διαφωνεί με κάποια απόφαση της Ουκρανίας και κινηθεί στρατιωτικά εναντίον της. Τότε, το ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένο να υπερασπίσει τη χώρα - μέλος  της.

Πήρε την Κριμαία το 2014 ο Πούτιν και η απειλή του στην Ουκρανία ένα νόημα έχει. Να προλάβει καταστάσεις στη γειτονιά του.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟ ''ΠΟΡΝΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ''